2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 18. juuli 2016

A Land Divided



Raamat: A Land Divided (The Blood of Kings #1) by K.M. Ashman (2015)
Hinne: C
Aasta 1081. Williami Britannia verine anastamine on läbi ning Britannia on Normani valitseda. Kuid üks osa vastupanust on endiselt elus: Wales. See on lõhkirebitud maa, kus vend võitleb vennaga ning kuningad sõdivad võimu nimel. Inglased kasutavad nende sisetülisid oma enda kasuks ning sellel ajal, kui kuningatele pakutakse tehingut, millest nad loobuda ei saa, sepistavad teised sõda ammu unustatud tüli üle.

Gruffydd ap Cynan, tõeline Gwyneddi kuningriigi pärija on üle mere paos. Kui ta kuuleb sellest, kuidas welslasi on petnud tema troonil istuv isehakanu, ühendab Gruffydd oma jõu Tewdwriga, monarhiga, kes on kaotanud oma trooni reetmise tõttu, ning üheskoos loovad nad oma kuningriigi jäänustele uure armee. Kuid Tewdwri abikaasa ja tütar – tema peamine tugevuse allikas – on nõrkus, mille tema vaenlased ära kasutavad.

Reetmine, pettused ning eesolev sõda, kuid mõlemad mehed teavad, et nad peavad võitlema kuni anastatud Walesi maa on läbi imbunud … kuningate verest.
History, War

Ma tean küll, miks ma selle raamatu lugemiseks valisin NetGalleyst, eks ikka selle pärast et siin on juttu selle kuninga eellastest, keda Kaarnapoisid taga otsivad :).
 
Aga jah, see on üks huvitav ja jõhker lugu ajast, kui inimelu ei maksnud midagi, kui ta just kuninga soost polnud, ning siis võib-olla veelgi vähem, sest seda suurem oli võimalus, et vaenlaset kätte sattudes sind kas piinatakse või siis tapetakse vägagi jõhkral viisil, ja vahet pole, kas oled alles imikueas või juba täiskasvanu.

Sellest raamatust võiks nii palju rääkida, kuid samas ei saa rääkida, sest siis poleks enam ise huvitav lugeda, kuid lugeda tasuks seda kindlasti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar