2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 19. juuli 2016

Pöördepunkt



Raamat: Pöördepunkt by Toomas Mee (2015) (RR, A)
Hinne: C+
2013/2014 aastal väljastas Austraalia valitsus Eesti noortele 2200 tööviisat. See raamat jutustab ühe seljakotiränduri loo, kes otsustas rutiinsest elurütmist välja astuda ning vana unistuse teoks teha. Blogi vormis alguse saanud raamat kirjeldab humoorikalt ja siiralt rõõme, raskusi ja huvitavaid inimesi ettearvamatul Austraalia pinnal ning USA linnades.

See on lugu, mis isiklikul tasandil oli autori elus pöördepunktiks.
Biography,

Iial ei või teada, kus sa oma igapäevaelus võid kirjaniku peale sattuda, seega tasub alati valmis olla, et meie ümber on inimesi, kelle on midagi huvitavat ka teistele öelda.

Toomas Mee raamat Pöördepunkt on tema reisiblogi kokkuvõte, tema pooleaastasest töö ja puhke reisist Austraaliasse ning kodu tulles väikesest põikest Ameerikasse.

Neid noori, kes on läinud aastaks või pooleks aastaks Austraaliasse (või mujale maailma) tööle ja lõbutsema on palju, kuid mitte paljud ei võta endale seda lisakohustust, et kodustele jooksvalt ka blogi teel infot saata. Mina isiklikult olen jälginud kahe endise töökaaslase reisiblogi, üks läks vabatahtlikuna Aafrikasse, kohalikele prügiärimeesele äritegemist õpetama ja teine sai viisaloteriiga viisa Ameerikasse. Aafrika blogi oli asjalik ja kogu ta äraoleku aja aktiivne, kuid Ameerika blogi kuhtus kahjuks peagi.

Kuid rääkima pidin ma ju ikkagi sellest Austraalia reisiblogi kokkuvõttest, mis on reaalselt kaante vahele jõudnud. Pean ütlema, et olin meeldivalt üllatunud. Tänapäevaseid Eesti raamatuid lugedes satud tihti kahjuks kokku lauseehitusega, mis sobiks rohkem inglise grammatikasse või siis on ülima mõnuga kasutatud vandesõnu, mis jätavad loost pigem lapsiku kui hea vabameelse mulje, kuid Pöördepunkt oli väga hästi kirjutatud ja kirjutiste sisu oli huvitav ja kaasahaarav.

Igal reisil kogeb reisija nii õnne kui ebaõnne, ning kui kõik läbeb liiga sujuvalt, siis polegi ju millestki muljetada, seega on ka jamad teretulnud ja hoiavad reisijaid valvel, et nad midagi tähtsat maha ei magaks. Täpselt selline oli ka Toomase reis, selles oli kuhjaga õnne, kuid samas ka väikseid jamasid, mis sundisid veelgi rohkem pingutama, et lõpp ikkagi meeldiv oleks.

Kas seda võiks lugeda ka teised, kes on alles minemas Austraaliat avastama? Võib-olla. Nad võivad sealt leida endale kasulikku või siis võib neid loetu hoopis ära hirmutada, sest üks on kindel, kerge ei saa kellelgi olema ja kõigeks tuleb valmis olla.

Kuid hea kerge ja kiire lugemine oli see ikkagi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar