2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 8. august 2017

Death Comes to Happy Acres



Raamat: Death Comes to Happy Acres by J.T. Moss(2015)
Hinne: C+
Kuuekümne kolme aastaselt leiab Wade Lovett, endine jazz muusik, end vagunelamute pargi Don Juanina suhetest kolme naisega. Kuid asjaolud sunnivad ühte neist, Carol Smitzkyt, talle abieluettepanekut tegema, mille ta vastu võtab. Järgmisel hommikul, külastab ta sõbrannat nr 2, Peggy MacCallister, et talle oma uudist rääkida, kuid leiab naise hoopis köögipõrandalt surnuna. Peagi peale Peggy surma, leiab Wade üllatusega, et Peggy on jätnud talle oma kõrgelt hinnatud kassi, Prince Alberti. Ning veelgi suurem üllatus on see, kuid selgub et naine on määranud Wade oma elukindlustuse kasusaajaks, mis ärgitab Peggy poega lahangut nõudma. Mida enam selgub, et tegu polnud loomuliku surmaga, seda enam muutub Wade peamiseks kahtlusaluseks ning Wade asub mõrva omal käel uurima. Kas Peggy tappis üks ta oma lastest, või hoopis pargi juhataja, või tema salapärane poisssõber, või Wade kolmas kallim, Sue Mullins?
Criminal, Mystery

Surm saabub Happy Acres parki on huvitav rahulik kriminaalne lugu. Peategelased on eakad pargielanikud, kes on ühel või teisel põhjusel üksi jäänud, kuid siis üksteises lohutust leiavad. Wade on endine muusik, kes on pargis elanud juba aastakümneid, esialgu koos abikaasaga, kuid viimased viis aastat juba üksi. Kuid ta pole kunagi päris üksi, tal on palju „sõpru“ ja ta ei varja oma suhteid nende eest, seega nad kõik teavad, et nad on vaid üks osa Wade elust.

Kui Carol talle abielu ettepaneku teeb on ta esialgu selle vastu, sest ta ju ei armasta naist aga naised tahavad ju abielust armastust, kuid Wade ei suuda peale oma endise abikaasa kedagi armastada. Aga samas, nad on juba eakad ja üksi ka ei taha olla ja pärast pool aastat tagasi läbi elatud kerget südameatakki on Wadel vaja tervisekindlustust, mille Carol oma töökohaga talle kindlustaks. Seega, nõustub ta abieluga ja läheb järgmisel hommikul oma teiste „kallimatega“ suhteid lõpetama. Sue on tema esimene peatus, ning see baaridaam, ei võta uudist just kõige paremini vastu, kuid samas ka mitte väga halvasti. Teine peatus oli üle tee asuvasse haagiselamusse, kus elas ta teine sõbranna Peggy, kuid kui tema koputustele ei reageerita, astub ta sisse ja leiab Peggy laiba.

Esialgu on kõik kindlad, et Peggy on lihtsalt peale trenni südamerabanduse saanud. Wade võtab Peggy kassi Prince Alberti endaga haagiselamust kaasa, et see politseile jalgu ei jääks, kuid õhtul, kui ta püüab kassi Peggy tütrele tagasi anda, selgub et Peggy on oma testamendiga jätnud kassi hoolitsemise Wadele, koos vajaliku rahasummaga. Wade küll ei armasta kasse, aga tal pole ka otseselt nende vastu midagi, kuid Carol on kassidele allergiline, seega kuidas saaks uus naine koos vana kallima kassiga elada. Hakatakse otsima kassile uut kodu. Päev pärast surma lähevad Wade ja Carol Las Vegasesse abielluma ning kui nad siis uue nädala alguses tagasi tulevad, sajab õhtul Peggy poeg Wade juurde sisse ning süüdistab teda ema kindlustusraha röövimises. Nimelt olla Peggy kaks kuud enne surma ka oma elukindlustuse kasusaajaks Wade vormistanud.

Ja nii siis ongi, et Wade on peamine kahtlusalune, sest kuigi ta väidab, et ta ei teadnud midagi Peggy testamendist ega ka elukindlustusest, kõik viitab sellele, et just tema oli see, kes Peggy mürgitas. Kuid mürgid on ju naiste lemmikud. Seega, kas tegelik mürgitaja oli Carol, või Peggy tütar, või pargi juhataja, või baaridaam Sue … või keegi hoopis väljaspoolt? Kuid niikaua kuni tõelist süüdlast pole leitud, on siiski Wade politsei jaoks kõige loogilisem kahtlusalune. Seega peab Wade ise asuma uurima, kes oli Peggy surma taga. Üks idee viib teiseni ja üks vihje kolmandani ning kuigi vahepeal viivad vihjed ummikusse selgub lõpuks siiski tõde.

Lugu liikus aeglaselt ja rahulikult ja enamus ajast arvasin ma, et ma tean, kes on süüdi, kuid lõpptulemus oli siiski päris ootamatu ja hea.

Hea kriminaalne lugu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar