2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 29. august 2017

Death Distilled



Raamat: Death Distilled (Whisky Business Mystery #2) by Melinda Mullet (2017)
Hinne: B
Rahvusvaheliselt tuntud fotoajakirjanik Abigail Logan, kellest on saanud viskitehase omanik ja amatöör nuuskur, tuleb tagasi koju, Abbey Gleni kolm kuus pärast oma esimest tutvust Gleni, Balfouri külakese ja sealsete elanikega. Koos oma suure nisukarva terjeri Liamiga, tuleb ta koju puhkama, kuid tema loodetud rahulik Šoti mägismaa puhkus muutub vägagi stressirohkeks, kui ta paljastab külakese salapärase mineviku, tema viskitehasesse tuleb küll grupp Jaapani viski entusiaste ning temast saab ka ootamatult lammaste karjus – ja seda kõike esimese kahekümne nelja tunni jooksul, mil ta kodus on. Kuid siiski pole midagi rohkem probleemset, kui mõrv …

Kohalik kuulsus Rory Hendricks on jäärapäine, rokkiv endine rockibändi Rebels laulja – ning Abi lapsepõlve kiindumus. Pärast seda kui Abi temaga näost näkku kohtub, ei suuda Abi talle ühelegi palvele ei öelda. Ja nii ta pildistabki tema kontserdi … ning hakkab uurima, kes püüab teda tappa. Tuleb välja, et keegi on ükshaaval tema endiseid bändikaaslasi maha koksanud – trummar suri salapärastel asjaoludel ja klahvimängija on autoavarii tagajärjel koomas. Hiljuti saadetud salapärased ähvardused on Roryle märku andnud, et tema on järgmine. Ning neil kõigil on maha jäetud terve armee murtud südameid ning lahendamata tuliseid vaidluseid, seega on Abil vaja läbi lapata suur hulk kahtlusaluseid – ning seda kõike enne kui mõrtsukas järgmise ohvri leiab.
Mystery,

Ainult küsi ja sinu palvetele vastatakse :). Ja siin ongi juba järgmine osa Viski äri müsteeriumitest.

Seekord tuleb Abi koju mõtetega, et ta tahab puhata ja rahulikult Grantiga tehase asju üle vaadata ja üleüldse Granti vaadata :). Kuid ei anta talle seda võimalust. Esimene asi millele ta satub, kui nad Liamiga Gleni poole kõnnivad, on auk, kus on leitud skelett. Pärast seda kui ta on Liami august välja tirinud, Glenis Grantiga kokku saanud, koduteel lambakarja ostnud, saab ta kokku külakese uue pastoriga, kes pakub talle võimalust uurida kiriku alla olevaid vanu salaviskivedajate käike, kus nad satuvad üllatavale hauamärgisele, mis tekitab palju küsimusi.

Koju tagasi jõudnuna selgub, et keegi Rory Hendricks, kes elab Balfouri ääres maamajas on teda otsinud ja kui Abi siis mehele külla läheb, tunneb ta temas ära oma noorpõlve lemmik bändi Rebels laulja. Rory räägib talle oma probleemist, palub tema abi ja Abi nagu kunagine andunud fänn ikka, ei suuda ei öelda. Seega on tal korraga käsil kolm müsteeriumit – skelett külakese kõrtsi kõrval, hauamärgis kiriku all ning rokkari surmaähvardused.

Kuid see pole veel kõik, Abi parim sõber ja viskiasjatundja Patrick on Abbey Gleni rakendanud oma uue karjääri ette ning pakkunud tehast Jaapani viski huvilistele ekskursiooni ja õhtusöögi paigaks, ning Grant pole selle üle sugugi õnnelik. Ning, lisaks tehase promoüritusele, uuele karjase harrastusele ja müsteeriumite lahendamisele, leiab Abi ka oma maja kaminast vana peidupaiga, kust tuleb ilmsiks kunagise viskitehase omaniku päevik, mille abil saab ta selgeks ühe müsteeriumi.

Kuid laipu koguneb veelgi ja ähvardused lähevad üha otsesemaks ja Rory tütar Summer muutub Grantiga üha lähedasemaks (väi vähemalt see näib nii) … kes ikkagi on see, kes võiks tahta kogu Rebelsi punti ja nendega seotud inimesi kõrvaldada, mis on selle kõige põhjuseks ning mis on ikkagi see saladus, mida kogu küla teab aga keegi ei räägi.

Et siis ka seekord on käsil vägagi põnev müsteerium ja seekord ei osanud ma pahalast ära arvata enne kui ta katuse äärele astus, kuid kogu loo jooksul on võimalike kandidaate vägagi palju ja üks reaalsem kui teine. Ning see vana salaalkoholi vedajate lugu, kuidas nad punakuubedega vägikaigast vedasid ja kuidas pojad isade eest kätte maksid … see kõik oli vägagi huvitav. Võib-olla päris lõpus välja tulnud kauged sugulussidemed olid natuke liiast, kuid huvitav ikkagi.

Hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar