2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 30. mai 2023

Sammhaaval edasi

Raamat: Two Steps Forward by Graeme Simsion, Anne Bruist, tõlge Leena Suits (2022) ER, RR, A Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/62857036-sammhaaval-edasi   

Jaakobitee, tuntud ka kui Camino de Santiago, on sajandeid vana palverännutee. Igal aastal kõnnivad tuhanded palverändurid – nii usklikud kui ka need, kes jumalat ei usu – sel ainulaadsel teekonnal läbi väikeste vanade külade ja mööda tiheda liiklusega maanteid.


Kunstnik Zoe on abikaasa ootamatust surmast vapustatud ning loodab palverännakult leida lohutust ja juhatust. Insener Martin katsetab rännakul enda disainitud käru ... ja taastub keerulisest lahutusest. Nad alustavad teekonda ühest ja samast Prantsuse linnast, teadmata, mida tulevik neile toob. Zoe on arvestanud füüsiliste raskustega, kuid mitte sellega, et võõrad inimesed ja olukorrad sunnivad teda silmitsi seisma nii hiljutise kaotuse kui ka ta enda kinnistunud uskumustega. Martini jaoks on rännak oma oskuste ja käru vastupidavuse tuleprooviks, aga sedamööda, kuidas nad Zoega lähedasemaks saavad, tuleb tal proovile panna ka oma valmisolek taas teisi – ja iseennast – usaldada.


Tabav, vaimukas, liigutav ja romantiline romaan „Sammhaaval edasi“ räägib sellest, et kõige tähtsamaid rännakuid ei mõõdeta kilomeetrites, vaid hoopis teekonnal leitud tugevuses, tarkuses ja armastuses.

Drama, Travel, Romance


Iga raamat jõuab lugejani just õigel ajal ja kui sellel hetkel on vaja kas inspiratsiooni või vastuseid või toetust, siis see raamat just seda ka sellele lugejale pakub.


“Sammhaaval edasi” on ilukirjandus, mis põhineb reaalsusel, sest autorid on ise käinud nii sellele Santiago de Compostella rajal kui ka teistel, mida kõikjal üle Euroopa leida võib, kuid kõik nad jõuavad välja ühte kohta. Oma kogemuste põhjal kirjutavad nad Zoe ja Martini retkest mööda Prantsusmaa-Hispaania Jaakobiteed.


See on eneseleidmise, eneseületuse, enese proovilepaneku ja enesega rahu tegemise lugu. Nii Zoel kui ka Martinil on oma põhjus, miks nad sammuma hakkavad. Kuigi nad saatuse tahtel alustavad samast külast, viivad valitud teed neid kokku ja lahku. Lisaks kohtuvad nad ka teiste teelistega, mõni meeldivam teine mitte nii meeldiv, mõni võtab rännakut tõsiselt, teised kasutavad lihtsalt aega mõnusaks puhkuseks ja mõni on sellest oma äri teinud.


Seda lugedes võib saada tõuke ka ise endale uued matkapapud muretseda ja lennukipiletid osta, või siis saate lihtsalt mõnusa kogemuse läbi kirjandusliku karakteri kogeda midagi, mida te kunagi ise teha ei julgeks/jaksaks.


Kui see raamat pakkus teile inspiratsiooni, siis jagage oma kogemusi Jaakobiteelt, ükskõik millise raja te endale valite.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar