2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 15. mai 2023

The Sanatorium

Raamat: The Sanatorium (Detective Elin Warner #1) by Sara Pearse (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte: 

https://www.goodreads.com/book/show/60234965-sanatoorium                    

Sa ei taha lahkuda … kuni sa enam ei saa.


Pooleldi metsa peidetud ja ähvardavate mäetippude varjus Le Sommet on alati olnud sünge paik. Endisest mahajäetud sanatooriumist, mida on pikka aega kummitanud häirivad kuulujutud, saab pärast renoveerimist minimalistlik viietärnihotell.


Isoleeritud, kuid muljet avaldav pelgupaik kõrgel Šveitsi Alpides on viimane koht, kus Elin Warner olla tahab. Aga ta on võtnud oma uurijatöös aja maha ning kui tema vahepeal võõraks jäänud vend Isaac ja tolle sõbratar Laure kutsuvad teda mägihotelli kihluspeole, pole Elinil põhjust seda kutset tagasi lükata.


Jõudnud kohale keset ähvardavat tormi, tunneb Elin otsekohe rahutust – selles hotellis on midagi, mis teda ärevaks teeb. Kui nad järgmisel hommikul ärgates avastavad, et Laure on kadunud, peab Elin naise leidmiseks oma instinkte usaldama. Torm sulgeb kõik juurdepääsud hotellini ja mida kauemaks jääb Laure kaduma, seda rohkem hakkavad ülejäänud külastajad paanitsema.


Elin peab tegema kõik, et Laure üles leida, kuid keegi pole avastanud, et veel üks naine on kadunud. Ja Elin on ainus, kes oleks saanud hoiatada, kui suures ohus nad kõik on …

Mystery, Thriller


See oli üks närvidel mängiv krimipõnevik. Christilik kinnise ruumi põnevik, kuid samas ka Fitzeki stiilis psühholoogiline krimi. Ja kui te olete lugenud Thomas Manni “Võlumäge” siis tuleb teile see sanatoorium ja seal toimuv tuttav ette.


Selles kuldaega meenutavas loos algab kõik kenasti - eesootav puhkus, kihluspidu, piltilusalt lumisel mäenõlval kõrgklassi hotell. Mis saaks valesti minna? Kuna tegemist on krimipõnevikuga, siis on ju vaid üks vastus - kõik saab valesti minna. Kihluspidu läheb untsu, torm toob mäelt alla laviini, mis sulgeb tee mäkke, seega kui leitakse esimene surnukeha, ei saa ka politsei tulla asja uurima. Kui rünnatakse peategelast, siis ta ei tea enam keda usaldada ja kust abi otsida. 


Tasapisi hakkab “hotell” oma “sanatooriumi” ajalugu paljastama, ning kui vihjeid õigesti lugeda, on sellel majal väga must minevik ja keegi tahab seda minevikku päevavalgele tuua. Ilmselt tahaks ta ka kätte maksta kunagiste õuduste eest, kuid kellele, sest tollased arstid ja sanatooriumi omanikud on ammu teise ilma läinud. Seega võtkem ette elusolevad järglased (isade patud poegadele jne).


See lugu ei lähe nii luupainajalikus kui on Fitzeki “Hingemurdja”, kuid ka siin on oma õõvastavad hetked.


Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar