2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 3. mai 2023

The Novice

Raamat: The Novice (The Black Magician Trilogy #2) by Trudi Canavan (2001) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/18241575-pilane    

“Võlurite kõige tähtsam tööriist on nende teadmised... Ilma teadmisteta muutub võluri vägi kasutuks” Võlur silmitses põgusalt Soneat. “Ka siis, kui tema vägi ilmutab end iseenesest, hukkub ta peagi, kui ei omanda teadmisi, kuidas oma väge kontrollida.”

Sonea teab, et kõik Võlurite Gildi õpilased on pärit mõjukatest peredest, aga ta teab ka, et võib rasketel hetkedel Rotheni abis kindel olla. Siis aga hakkavad nende kohta levima õelad kuulujutud – ja sekkub Gildi Ülemlord Akkarin.

Dannyl on edutatud Gildi Teiseks Saadikuks Elyne’i õukonda. Kantsler Lorlen teeb talle ülesandeks jätkata salaja Ülemlord Akkarini aastate eest poolelijäänud iidse võlukunsti uurimist. Teadmata oma reisi tegelikku põhjust, seisab Dannyl peagi silmitsi ootamatute ohtudega.

Sonea aga on vahepeal Ülemlordi sünge saladuse peaaegu unustanud, kuid tõe varjamine võib osutuda rängaks veaks…

Fantasy, Magic, Young Adult


Musta võluri sarja teine raamat.

Nüüd kui Sonea on võlurite kooli vastu võetud võiks ju arvata, et edasi läheb kõik kergelt - Sonea õpib oma väge taltsutama, valib oma edaspidiseks õpinguteks ravikunsti, et ta saaks võimalikult paljusid elanike slummis aidata - kuid lihtsusest pole siin juttugi. Ta pole endiselt paljude arvates oma koolikoha vääriline, ning isegi kui õpetajad on sellega leppinud, et ta ei pruugi teada mõningaid lihtsamaid asju, kuid ta on andekas ja õpib ruttu. Kes pole asjaga leppinud ja teeb kõik selleks, et ka teised sellega ei lepiks on üks ta kurussekaaslastest. Ja kui igapäevasest mõnitamisest ja kiusamisest veel vähe oleks, pole tal kuskilt abi oodata, sest ükski õpetaja ei usu, et nende lemmikõpilane midagi sellist teeks, ning kui lendu lastakse ka kuulujutt tema ja Roheni kohta, on Ülemlord Akkarin see, et Sonea oma õpilaseks võtab. Kui see oleks nagu vihma käest räästa alla sattumine, sest lisaks sellele, et Sonea teab Ülemlordi kohta midagi keelatut, on ka Ülemlord pigema valmis Sonea huntide ette saatma, kui et teda kaitsma nende eest.

Jah, Akkarinil on oma põhjus, mis ta nii käitub, kui kui linna tabavad imelikud maagiaga seotud mõrvad, ei tea Sonea enam keda uskuda.

Dannyl, kes on saadetud saadikuks üle mere Elynesse, uurib Akkarini kunagisi rännakuid ja avastab üha rohkem vihjeid millegile, mis on keelatud olnud juba pikka aega. Ning lisaks selle saladuse avastamisele, korjab Dannyl üles ka ühe teise saladuse, mis võib talle väga kalliks maksma minna, kui see avastatakse.


Et siis, see osa sarjast on täis kiusamist, enesekehtestamist, enesearengut, saladusi ja uusi võimalusi. Kõigeks on põhjus ja igal teol on tagajärg. Lisaks Imardinile saame tuttavaks ka teiste kuningriikidega, nende kommetega ja sealset elanike võimetega. Kui muidu pole veel aru saadud, et tegu on Austraalia autoriga, siis kirjeldus, kuidas lõunasse minek on külmemasse kliimasse minek ja põhja minek soojemasse kliimasse minek, peaks andma aimu, millega autor on harjunud :) 


Ning taas kord, on väga raske raamatut käest panna, isegi kui kõik see kiusamine ajab lausa raevu, muutub lugu iga peatükiga üha põnevamaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar