2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 7. mai 2023

The High Lord

Raamat: The High Lord (The Black Magician Trilogy #3) by Trudi Canavan (2004) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/18242233-lemlord   

„Miks te mulle neid raamatuid näitate?“

„Sest te tahate tõde teada,“ vastas mees. Ja tal oli õigus.

Sonea on Võlurite Gildis üsna palju õppinud. Ta on leppinud Akkarini soosiku staatusega kaasneva tähelepanuga. Endiselt ei suuda ta aga unustada Ülemlord Akkarini maja keldris nähtut ega ka mehe hoiatust, et Kyralia iidne vaenlane hoiab Gildi toimetustel silma peal.

Sonea vana sõber Cery on kindlustanud endale Varaste hulgas mõjuka positsiooni ja loonud kasulikke sidemeid paljude oluliste inimestega. Kui üks võõramaalane pakub Ceryle salajase ülesande juures abi, teab noormees, et peaks sellest keelduma, aga...

Kui Akkarin pühendab Sonea oma tegemistesse, ei tea tüdruk enam, keda uskuda või mida karta. Kas tõde võib tõesti olla nii jube? Või püüab mees teda pettuse abil oma valgustkartvatesse tegudesse kaasata?

Põnevust, intriige ja seiklusi jätkub ka Musta võluri triloogia viimases raamatus „Ülemlord“. Kõik kahes esimeses raamatus tekkinud küsimused saavad vastuse, kõik pahad oma palga. Kuid kas hea võidab, kes on Gildi tegelikud vaenlased, kes on Must võlur... Ülipõneva raamatu autor Trudi Canavan ei peta lugejate ootusi.

Fantasy, Magic, Young Adult


Kolmas osa Musta võluri triloogiast on kõige märulirohkem osa.


Et siis … miski on mäda Imardinis ja Võlurite Gildis ja selle kõige keskmes on Sonea ja Akkarin. Pärast seda kui Sonea on tõestanud oma ülemvõimu oma kiusaja üle, on tal natuke hingamisruumi, kuid päris omaks teda ikka ei võeta. Akkarin suunab teda tutvuma maagia selle küljega, millest tavaliselt ei räägita ja lõpuks räägib talle ka oma saladusest.

Linnas on salapäraste mõrvadega asjad üha hullemaks läinud ning siis … esimesena süüdistatakse ju ikka seda, keda kõige rohkem kardetakse. Kuna keegi ei usu Akkarini, ning nad on pigem valmis teda pagendama kui teda uskuma, siis pole Soneal muud võimalust, kui koos temaga pagendusse minna, sest vastasel juhul kaotaks ta nii oma võluväe kui ka oma elu.

Kuid ega see, et mõned vanamehed ei usu hoiatusi, ei tähenda, et hoiatused põhendatud pole. Järgneb midagi kohutavat, mis ähvardab mitte ainult võlureid vaid ka tavaelanike. Seega ühendavad jõu nii slummielanikud kui ka need üksikud võlurid, kes pole kitsarinnalised, ning kui ka Sonea ja Akkarin tagasi jõuavad …


See osa algab pinevalt ja pinevust keritakse iga peatükiga üha enam peale. Selle sõjaga, mille oleks saanud kas just ära hoida siis vähemalt väiksemate kaotustega võita, lammutatakse nii mõnedki aegunud reeglid ja antakse võimalus neile, keda muidu vääriliseks ei peetud. Sonea õpib tundma oma võimete piire, isegi kui need teda hirmutavad. Taas kord saavad kokku kõik need, kellega esimese kahe raamatu jooksul tuttavaks oleme saanud ja nüüd peavad nad oma oskused ühendama, et hakkama saada neid ähvardava ohuga. 


Kui juba oled alustanud selle sarja lugemisega, siis on raske lõpetada enne kui kõik kolm raamatut on läbi. Küsimus on nüüd selles, kas võtta ette ka Sonea seikluste järg. :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar