2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 8. mai 2023

Surma keemia

Raamat: The Chemistry of Death (David Hunter #1) by Simon Beckett, tõlge Ülle Jälle (2022) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/63096338-surma-keemia 

Doktor David Hunter lootis, et on mineviku viimaks seljataha jätnud, ent kui leitakse see, mis on alles Sally Palmerist …


Davidit ei häiri mitte ainult tõsiasi, et naine oli tema hea tuttav. Kunagi töötas ta tunnustatud kohtuantropoloogina ja koges liigagi lähedalt surma kõiki palgeid, enne kui tragöödia sundis teda niisugust elu sinnapaika jätma.


Nüüd tahab politsei tema abi.


Ent juurdlusesse sekkudes kerkivad pinnale mälestused, mida ta on üritanud unustada. Siis kaob teine naine ning kokkuhoidvas kogukonnas tekib hirmust ja paranoiast põhjustatud kaos.


Ja mitte keegi ei ole väljaspool kahtlust, ka mitte Hunter. 

Mystery, Crime, Thriller


“Surma keemia” on väga omamoodi krimipõnevik. Peategelane David Hunter, kes on oma eelmises elus tegelenud laipadega igapäevaselt, ei suuda enam surma läheduses olla, seega võtab ta vastu töö väikeses perearsti praksises, mis pidi esialgu olema vaid pool aastat, kuid venib sujuvalt aastateks.


Rahulik külaelu on just see mida ta vajab, et üle saada oma abikaasa ja tütre surmast. Kuid surm jõuab talle ka siia järele. Kui kaks poissi järgnevad vakladerajale ja leiavad kauges lagunemisastmes laiba. David tõmmatakse tahmatult taas lahangute ja kohtuantropoloogia maailma.


Kui on üks laip leitud, siis ei saa see ju viimaseks jääda. Ja kui David on end juba mugavalt sisse seadnud, siis ei saa ka ju armastus kaugel olla. Kui aga need kaks maailma põrkuvad …


Ma olen vaadanud raamatu järgi tehtud sarja, õigemini on selle raamatusarja esimese kahe raamatu põhjal tehtud kuueosaline sari ja esimene raamat on mahutatud kahte esimesse ossa. Ning üllataval kombel on see raamat mahutatud vägagi raamatutruult kahte esimesse osasse. Väikesed kosmeetilised muudatused, kuid sisu on väga hästi ekraanile toodud.


Ja kuigi ma vaatasin sarja enne raamatu lugemist, suutis autor siiski lugu sedamoodi keerutada, et ma suutsin ära unustada lõpus tuleva suure süžee pöörde. 


Väga põnev raamat. Teine osa on juba lugemata raamatute riiulis oma aega ootamas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar