2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 23. aprill 2014

Chasing Eternity

Raamat: Chasing Eternity by Diann Ducharme (2012)
Hinne: B
Geneetika ning pikaealisuse doktorant Ryan Abernathy tarbib päevas vaid teatud hulga kaloreid, ta seltsielu on väga kasin, ta kardab üle kõige surma, kuid ta elu, mis on täis õppimist ning harjutusi on tühi. Tema pikaealisuse uuringutele saadetakse vihje ühe Iiri arsti poolt, kes teab kahte pikaealist kaksikut - Cleona ja Catherine Owen – kes elavad ühel eraldatud saarel Iirimaa läänerannikul. Ryan on vabatahtlikult nõus minema arja uurima, lootes saada naistelt DNA proovid ning sellega jõuda lähemale ta suurimale soovile, leida lahendus eluea pikendamise küsimusele, ning vanusega kaasnevate haiguste vähendamisele, ning võib-olla ka leida ravim surma enda vastu.

Saarel kohtub Ryan Cleona imeilusa kuid lapseliku lapselapsega, Aislinguga, kes hoolitseb vana naise eest, kuid ei suuda Ryanile esitada ühtegi ametliku dokumenti, mis tõestaks naiste vanust. Aisling, kes igatseb kaaslase järele ning on väsinud olemast vaid hooldaja, tõmbab Ryabi oma maailma rääkides talle lugusid, mida ta on kuulnud, kui ta oli veel väike: lugusid sellest, kuidas tema ja ta sugulased on viimased sellele saarel vanasti elanud klannist, kes olid aastatuhandete jooksul suutnud elada uskumatult pikka elu, tänu klanni sisestele abieludele ning isolatsioonile muust maailmast. Ryan ei usu Aislingit, kuid kui ta on kuulnud ka jutte kohaliku kõrtsipidaja käest, ning satub ka hauakivile, millel on uskumatud daatumid, muutub ta huvi selle ebatavalise pere vastu üha suuremaks. Ryani uudishimu üha süveneb, ning samuti muutub üha uudishimulikumaks ka Iiri nunn Õde Ignatius, kes usub, et ta tunneb Catherines ära nunna, kes kadus tema kloostrist kuuskümmend aastat tagasi. Nii teadlane kui ka nunn peavad selgust saama oma enese sügavalt juurdunus uskumustes selleks et leida tõde nende inimeste kohta, nii olevikust kui ka minevikust, sellel Celti saarel.
Fantasy, Romace, Science, Ireland

See oli üks iseenesest armas, kuid samas natuke imelik armastuslugu teadusest, DNA’st Iirimaast ja Iirlastest, müütidest, armastusest ja usust.

Aegajalt kui jutt läks väga teaduslikuks genoomidest ja pikaealisusest ja DNA’st, siis muutus lugu natuke segaseks (kuigi mitte igavaks), kuid üleüldiselt oli kirjutatud üks väga huvitav lugu väga heade tegelastega.
 
Wikipedias on olemas suisa nimekiri maailma kõige vanematest kaksikutest.

See oli üks armas, tiba imelik, kuid hea lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar