2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 7. aprill 2014

Illusion

Raamat: Illusion (Chronicles of Nick #5) by Sherrilyn Kenyon (2014)
Hinne: B
Ole ettevaatlik, mida soovid …
Su soov võib täide minna.

Nick Gautier on oma saatusest väsinud. Ta ei taha olla deemoni poeg, kelle saatuseks on maailmale lõpp peale teha. Samuti ei taha ta ka näha enam ühtegi teist deemonit või muud paranormaalset elukat, kes tahab teda tappa või vangistada. Ta tahab olla lihtsalt tavaline poiss kellel on tavalised probleemid, nagu kõigil teistelgi.

Kuid normaalsus pole üldsegi nii normaalne nagu arvata võiks. Kui ta tõmmatakse alternatiivsesse reaalsusesse, kus ta ema on abielus ta mentoriga ning tema Atlantise jumalast parim sõber on tavaline nohik, hakkab ta aru saama, et mitte ükski elu pole ilma raskusteta, ning igal inimesel on oma kindel kohta universumis … isegi siis kui ta on vihatud deemoni poeg.

Kuid mis kõige tähtsam, ta hakkab mõistma, et ta võimed polegi vaid needus nagu ta siiani on arvanud ja et iga maailm vajab oma kangelast, eriti sellist, kelle tõusu ta vaenlased ettegi kujutada ei oska, et ta hakkab kaitsma neid keda ta peaks hävitama.

Vanad vaenlased ja uued sõbrad saavad kokku suures võitluses, mis kas aitab Nicki tagasi ta oma maailma või hävitab ta igaveseks.
Adventure, Paranormal, YA
 
Tegemist on siis järjega raamatutele Infinity, Invisible, Infamous ja Inferno.

Selles raamatus ärkab Nick üles teises reaalsuse ja teises kehas ning tema ümber on inimesed, kes võivad küll välja näha või kõlada kui tema sõbrad ja vaenlased ta oma reaalsusest, kuid nagu ta isegi on selles reaalsuses teine on muutunud ka teised tema ümber. Õnneks pole nad mitte kõik halvemaks muutunud, mõni on ikka ka paremaks muutunud. Kuid tagasi oma reaalsusesse Nick siiski ilma võitluseta ei saa ja selle võitluse käigus õpib ta nii mõndagi enda, oma mineviku, oma tuleviku ja teda ümbritsevate inimeste kohta ning saab endale ka paar uut (kõigi eelduste kohaselt vägagi ohtlikku) sõpra.

Nicki Kroonikaid lugedes ma ikka mõtlen aegajalt, et kindlasti on neid inimesi, kes loevad ainult Nicki kroonikaid ja ei tea mitte midagi DH või WH kohta, seega kõik need vihjed mõningate tegelaste kohta keda varem pole Nicki Kroonikates mainitud jooksevad neil mööda külgi maha. Nagu näiteks siin raamatus, kui hakati vihjama, kes on Kody isa … kui see raamat oleks ilmunud enne viimast DH raamatut, siis poleks ka peasarja lugejad kergesti aru saanud, kellest on jutt, sest see oleks ilmselgelt olnud ilmvõimatu et Kody võiks olla selle tegelase tütar, kuid kuna Illusion ilmus peale siis sain need kaks väga kergesti ka kiiresti kokku viia. Ning samas kui peasarja lugejad ei loe Nicki Kroonikaid, siis jäävad nad ilma nendest huvitavatest vihjetest, kelle lood võivad tulla veel peasarja raamatutesse. Mind näiteks hakkas vägagi huvitama, kes saab olema … abikaasa. :)

Ja siis oli siin raamatus veel üks koht, mis jäi mind kummitama - And it had been written on the Mashuani tablet that a Malachai would be born who could turn against his dark nature and become an instrument for good. One who could restore balance and make sure that the world didn’t end. That he held it in tandem with his brother. And so long as they stood united, nothing could destroy the world or universe. – kes on Nicki vend? Kas see võiks olla …?

Vot siis nii palju küsimusi jäi õhku ja lugu oli väga huvitav ja kaasahaarav, klassikaline Kenyon. Lausa lust lugeda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar