2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 21. aprill 2014

The Well of Tears

Raamat: The Well of Tears (Dream Stewards #1) by Roberta Trahan (2012)
Hinne: B
Legendaarsest Cameloti ja Valvurite ajast on möödunud rohkem kui viissada aastat ja see maagiline ordu kelle ülesandeks on kaitsta maagia ja võimu teadmisi on nõrgestunud tänu ajale, korratusele ning usaldamatusele.

Uus kuningas Hywel, keda on lubatud ettekuulutuses, on tulnud oma krooni nõutama. Kuid tema teekond trooni poole saab olema raske, kuna seda ääristavad need kes püüavad teda takistada – vaenlaseid on nii omade kui ka võõraste seas. Hyweli tulemist saadab suure kurja saabumine, mis päästab valla hävitavad jõud, mis ähvardavad teda ennast hävitada ning avada ka väravad põrgulikule armeele, mis lendaks üle kogu maa ning tõmbaks kõik ühte kohutavasse hirmu ja pimeduse aega.

Alwen soontes voolab iidse võlurite suguvõsa veri ning seega on ta vannutatud kaitsma Valvureid iga hinna eest ja nüüd on ta valmis täitma oma vannet.

Kui aga must maagia hakkab ähvardama talle kõige kallimate elusid, ning Valvurite ordu väge õõnestab reeturlik vandenõu, mõistab Alwen, et kuninga elu – ning ka muu reaalsuse ellujäämine – võib nõuda ta oma elu ohverdust.
Paranormal, Fantasy, Action, History

Roberta Trahani raamat The Well of Tears on iseenesest väga huvitav raamat. Selles on kõik mida on vaja üheks huvitavaks ajalooliseks fantaasia raamatuks – nõiad, võlurid, haldjad, must ja valge maagia, rüütlid, metslased, armastus – kuid midagi jäi nagu puudu.

Lugedes seda lugu, jäi mul mulje nagu oleks ühe suurema ja mahukama sarja eellooga, kus tutvustatakse kõiki tähtsamaid tegelasi, nende tausta, nende omavahelist seotust, sündmusi mis on neid toonud sellesse hetke ning sündmusi mis on tekitanud selle käesoleva hetke pinge. See kõik oleks nagu sissejuhatus millelegi suuremale, võimsamale.

Ärge saage must valesti aru, lugu polnud sugugi igav, kuid jäi selline mulje nagu ta oleks olnud poolik, nagu poleks jõutud teda veel korralikult käima joosta. Üks näide sellest, kas raamat on tugev või mitte on tavaliselt see, kui kergesti ma raamatu käest panen ja muid asju tegema asun ja selle raamatu kõrvalt võtsin ma väga kergelt teisi raamatuid lugeda ning filme vaadata. Aga kui ma lugesin, siis oli huvitav ja kerge lugemine ja lugemine läks ka kiiresti, kuid lihtsalt see miski jäi puudu, et ta oleks olnud piisavalt huvitav, et lugeda algusest lõpuni ühe hingetõmbega.
 
Järgmine lugu sellest sarjast, The Keys to the Realms, on ka juba lugeris ootamas oma järge, sest tahaks ju teada, mis edasi saab.

Polnud ju üldsegi mitte halb raamat, hästi kirjutatud, huvitavad tegelased, kütkestavad sidemed nende vahel ja põnevad sündmused – lihtsalt see kõik jättis sissejuhatava mulje.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar