2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 7. aprill 2014

Silver Skin

Raamat: Silver Skin (Cold Iron #2) by D.L. McDermott (2014)
Hinne: B
Helene Whitney on hakanud aega kaotama. Mitte et tal jääks aega väheks, vaid kadunud on tunnid ta päevast, mille kohta tal pole ühtegi mälestust, mida ta sellel ajal teinud on. Aasta tagasi oleks ta selle kõik kirjutanud ületöötamisest tekkinud väsimuse arvele, kuid see oli enne seda kui ta sai teada Headest Naabritest, Haldjarahvast, Ilusatest Inimestest ning Haldjatest.

Iidsed, surematud, kavalad ja julmad, tegelased müütidest ning legendidest valitsevad Iirlaste kogukondi Lõuna Bostonis ja Charlestownis ning keegi neist on kasutanud maagiat, et röövida ja kasutada Helenet tundide kaupa iga päev, saades sedasi ligipääsu Heleni töökohaks olevas muuseumis olevatele kollektsioonidele ning otsimaks iidseid Haldjate maagia objekte.

Helene ainus võimalus pääseda selle tundmatu ründaja haardest on pöörduda Haldja võluri Miach MacCechti poole, mehe poole, keda Helene ei usalda – ning mehe poole kelle võludele ta vastu seista ei suuda.
Paranormal, Romance

Järg siis raamatule Cold Iron.

Seekord on peategelaseks Bethi parim sõbranna Helene. Juba esimeses raamatus jäi ta silma Miachile ja kuigi Miach saatis Helenele lilli ja kingitusi ja püüdis muud moodi Helenet oma voodisse meelitada, jäi Helene siiski enesekindlaks, kuna ta on haldjatest näinud siiski rohkem halba poolt kui head, siis ei soovi ta ühegagi neist end siduda.

Sellepärast siis ongi, et Helene on igapäevaselt olnud mäluaukudes juba kuu, enne kui ta viimases hädas siiski Miachi poole pöördub.

Keegi on tõesti Helene nahale kirjutanud sõnasidumise ja mälukaotuse märgi ning samas sidunud ta ka käsutäitmise loitsuga. Kui sõnasidumise märgist saab Miach kergesti lahti, siis mälu märk ja käsutäitmise loits on palju keerukamad, ning kui see pahalane veel ka Helene elu kallale läheb ja Miach tema päästmise käigus rauaga mürgitab, muutub kõik veelgi keerukamaks.

Nagu ka esimese raamatus on seegi kord lugu väga huvitav ja tegelased hästi kirjutatud. Lisaks peategelastele tutvustatakse veel uusi tegelasi, kes mängivad ilmselt tähtsat osa kolmandas raamatus. Selle raamatu lõpuks said õiged inimesed kokku ja valed olendid tulid tagasi meie maailma, kuid eks kolmas raamat näitab kuidas see kõik lõppeb.

Hea raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar