2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 21. märts 2017

The Six Train to Wisconsin

Raamat:  The Six Train to Wisconsin (The Six Train to Wisconsin Series #1) by Kourtney Heintz (2013)
Hinne: C
Vahel võib armastatud inimese päästmine sulle väga kalliks maksma minna.

Oliver Richteri jaoks on siin ilmas vaid üks inimene, kes talle tähtis on: tema abikaasa Kai. Kai jaoks on Oliver see, kes tema saladusi hoiab.

Kui Kai telepaatia väljub tema kontrolli alt ning ujutab ta mõtted üle nende mõtete ja emotsioonidega, kes on temast umbes kümne kilomeetri raadiuses, satub nende senine mugav elu Manhattanil ohtu.

Selleks et Kaid päästa, viib Oliver ta oma ammu selja taha jäetud kodulinna, Butternuti, Wiscounsini osariigis, kuhu on ka maetud Oliveri mineviku saladused. Kuid nende mõlemi minevik ei taha olla unustatud. Kas Kai suudab Oliveri päästa enne kui mehe saladused nende tuleviku rikub?
Romance, Paranormal, Criminal Mystery

Kuus rongi Wisconsinisse on paranormaalne romantika lõppemise lugu väikse sortsu kriminaalse põnevikuga. Iseenesest on lugu väga huvitav ja kaasakiskuv, kuid samas on siin ka mõningad asjad, mis mind tõsiselt ärritasid. Kai ja Oliveri vaheline suhe meenutab rohkem kahe teismelise esimest tüli kui pikaajalist abielu ja see kuidas Kai pidevalt süüdistab Oliveri valetamises (Oliver ei rääkind Kaile saladusest, mis polnud tema saladus ja mille välja tulekul oleks kannatanud rohkem kui vaid Oliver) ja petmises hakkab lõpuks juba tõsiselt närvidele käima. Kai ei räägi ka Oliverile kõigest mis tema elus toimub ja keegi ei saagi kõigest temaga juhtunust kõigiga rääkida, tahes tahtmata jäävad mõningad ajad vaid meie teada, kuid Kai käitub nagu ta oleks pidanud teadma absoluutselt kõigest Oliveriga juhtunust sekundi pealt tema sünnist saati. Kuid kui see lapselik abielutüli välja jätta oli lugu iseenesest päris põnev.

Nüüd siis raamatust täpsemalt. Kai on telepaat, kes kuuleb inimeste mõtteid ja tundeid ja suudab oma ligidastele ka oma mõtteid edasi anda. Tema saladust ei tea paljud – ta pere, kunagised koolikaaslased ja loomulikult ta abikaasa. Kai töötab sotsiaalabiametis ja ta aitab väärkoheldud lapsi. See on loomulikult koht, kus emotsioonid on kõrgel ja kui Kai ei suuda last aidata ja laps peaks olema viimasel hetkel talle piisavalt lähedal, et ta kuuleb ta surmakarjatust, siis elab ta ise selle väga sügavalt üle. Suisa nii sügavalt, et Oliveril on juba paar korda tulnud ta enesetapu piirilt tagasi tuua.

Oliver on audiitor ja tal on väga hea töökoht Manhattanil. Kuid ta on valmis jätma kõik, et viia Kai eemale sellest suurest emotsioonide katlast, et Kai saaks paraneda, rahuneda ning taas oma kaitsvad murid üles ehitada. Ta on oma mõtteid Kai eest väga hoolikalt salajas hoidnud, ning kuigi tal oli plaanis viia Kai oma vanavanemate majja alles jõulude ajal, tuleb tal oma plaanidega kiirustada, kui ta leiab Kai taas kodust kerra tõmbununa põrandalt ning ohjeldamatult nutmast pärast seda kui ta viimane hoolealune tolle isa hooletuse tagajärjel suri.

Oliveri ja Kai ühine minevik pole alati olnud nii raske. Kui nad tutvusid oli küll Kai telepaat, kuid ta ei olnud nii vastuvõtlik tunnetele, ning nad elasid õnnelikult New Yorgis, kus Kai töötas siis ajakirjanduses. Kuid kui Kai vanaema suri, läks tüdruk peaaegu koos vanaemaga teispoolsusesse kaasa. Kuigi Kai tuli tagasi, oli ta siiski kuid täiesti osavõtmatu kõige suhtes, mis tema ümber toimus. Kuid Oliver ei andnud alla, ta käis teda haiglas vaatamas, kuni Kai taas rääkima hakkas, siis nad abiellusid ja läksid taas tagasi New Yorki, kus Kai asus tööle sotsiaaltöötajana.

Nüüd pakkis siis Oliver nende elamise kokku, uinutas Kai magama, saatis tööandjatele lahkumisavaldused ning nad asusid teele Buternutti. Kui Kai ärkas oli ta väga vihane ja tahtis kohe tagasi minna, kuid Oliver suutis teda veenda, et ta vähemalt kuu aega oleks New Yorgist eemal. Nad sättisid end sisse Oliveri vanavanemate majja, asusid seda käest lastud maja remontima ning Oliver otsis endale ajutise töö.

Kuid Buternutt oli Oliveri jaoks valus koht. Ta ema suri kui ta oli alles laps ja ta isa saatis ta vanavanemate juurde elama. Enne kui Oliver ülikooli läks, sai ta oma isa kohta teada midagi, mille tagajärjel katkestas ta kõik suhted oma isaga ning keeldus ka tagasi kodulinna vanavanemaid vaatama tulema. Kodulinnas oli ka Oliveri esimene armastus, kes oli alati lootund, et kuigi ta oma abielu oli karile jooksnud, et Oliver tuleb kunagi tagasi ja seega saavad nad koos algusest alustada. Seega kui Oliver tutvustab Michelat Kaile, käitub Michela nagu Kaid polekski seal.

Esialgu püüab Kai leppida sellega, et ta on Linnast ära ja isegi lepib Oliveriga kokku, et nad püüavad pool aastat seal elada ja oma suhet tugevamaks muuta, kuid kui Michela ei jäta Oliveri rahule ja siis läheb Michela poeg Lukas kaduma ning Kai tabab Oliveri ja Michela pärast üht pikka otsingupäeva köögist suudlemas, kolib Kai Oliveri juurest ära.

Kai vend Caleb on unedes kõndija, see tähendab seda, et ta saab külastada teiste inimeste unesid ja nad suhtlevad Kaiga sedasi pidevalt. Kui aga ka Kai ühel jalutuskäigul kaduma läheb ei saa ka Caleb temaga ühendust, sest Lukase ja Kai röövija on Kaid korralikult vigastanud. Kui Caleb siis lõpuks Kaiga korraks ühenduse saab, annab ta need vähesed vihjed mis tal on Oliverile edasi.

Koos Oliveri ja Michela perega, ning ka Calebi abiga leiavad nad lõpuks koha, kus Kai ja Lukas vangis hoiti, ning nende vangistaja sunnib Oliveri paljastama saladuse, mis sundis Oliveri kodust lahkuma ning mis ajas ka vangistaja hulluks, kuna ta tahtis tõestada, et tema vend ei olnud ise oma surmas süüdi. Selgub ka, et Kai ja Caleb pole ainukesed selles väikses linnakeses elavad eriliste võimetega inimesed.

Põnev lugu, kui kahjuks täis asju, mis rikuvad loo voolavust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar