2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 28. juuni 2022

Sügavmustad sügislained

 Raamat: Blå, blå höstvågor (Cilla Storm #2) by Christoffer Holst, tõlge Mari Tuulik (2022) ER, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/61151322-s-gavmustad-s-gislained               

Cilla kirjutab ühele podcast’ile lugusid lahendamata kuritegudest, nagu näiteks lapseootel Laila Dammi jäljetu kadumine 30 aastat tagasi. Oluline tegevuspaik, Stockholmi saarestikus asuv Bullholmeni saar on meile tuttav juba sarja esimesest raamatust „Veripunased suveunenäod“. Cillal on saarel suvemaja ning heaks naabriks särtsakas Rosie, pensionil politseiuurija, kes võiks vanuse poolest olla talle emaks. Boonusena on Rosiel ka väga sümpaatne ja Cilla meelest paljutõotav poeg. Need tegelased toovad krimiraamatusse ka mahedamaid ja humoorikamaid noote. Sõbrannad lähevad nädalalõppu veetma saarel avatud spaasse ning satuvad uhkesse pulma. Peagi leitakse vanni uppunult üks pulmakülalistest ‒ pruudi psühhoterapeut. Et politsei peab juhtumit vaid lihtsaks õnnetuseks, asuvad uudishimulikud naised asja omal käel uurima. Ning teevad üllatavaid ja kaugele ulatuvaid avastusi ...

Criminal Mystery 


“Sügavmustad sügislained” on mõnus ja hoogne järg möödunud aastal ilmunud “Veipunastele suveunenägudele”. 


Sügis on käes, ladistab vihma, kõik ootavad lund, Cilla kirjutab tõsikirmi taskuhäälingule tekste juhtumitest, mis on leidnud lahenduse, mis on endiselt saladused, ning mis on veel käimas. Ta naudib oma tööd, ta naudib hetkelist koduta olemist ja sõprade diivanil magamist, ta naudiks ka oma suhteid suvekodu naabrinaise pojaga, kui ta lõpuks ometi saaks aru, kas neil ikka on suhe või on nad lihtsalt sõbrad, kes aegajalt õhtusöögil käivad ja vahel ka linade vahele jõuavad.


Kuid siis satub tema huviorbiiti üks ammune lahendamata kadumise lugu ja naabrinaine viib ta tagasi nende suvitussaarele, kus on just avatud uus spa. Spa esimesed külalised on üks pulmaseltskond ning loosivõitjad, ning esimesel hommikul äratab neid pruudi karjatus, kui ta leiab oma psühholoogi vannis uppununa.


Kuid kuidas see kõik on seotud selle kadumisjuhtumiga? Ja kuidas on sellega seotud Cilla loo kõrval jooksev Ella lugu, kes on Iirimaal oma vanemate maja tühjaks tegemas? Ning miks pidi psühholoog surema ja kes oli see, kes selleks oma abistava käe ulatas?


Võiks öelda, et väike maailm ja kõik on kõigiga seotud, kuid siin on siiski autori käsi mängus :). Cilla huvi Laila kadumise vastu, Ella ja Madeleine seotus saarega, see on kõik nii kavalalt ja andekalt üles ehitatud. Laila kadumise põhjus selgub tasapisi, Ella leiud Iirimaal lisavad sellele veelgi valgust, Madeleine põhjused just sellel saarel pulmi pidada on kõik sellega seotud, ning ühtekokku saab Cilla lisaks juhtumi lahendusele ka suurepärase loo taskuhäälingu tarbeks. Ning nagu muuseas saab natuke selgemaks ka tema suhe Adamaga. 


Isegi kui tegevus toimub talve ootavas vihmases ja külmas Rootsis, siis on see ikkagi üks hea suvelugemine - põnev, humoorikas ja täpselt parajalt särisev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar