2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 7. juuni 2022

Vestlused sõpradega

Raamat: Conversations with Friends by Sally Rooney, tõlge Triin Tael (2022) V, RR, A  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/61200963-vestlused-s-pradega        

Frances on 21 aastat vana, tüüne ja tähelepaneliku loomuga. Üliõpilase ja algaja kirjanikuna pühendub ta intellektuaalsetele otsingutele ning oma ilusale ja lõputult enesekesksele sõbrannale Bobbile. Tüdrukud esinevad Dublinis luuleõhtul, kus Melissa-nimeline ajakirjanik nende ande avastab. Kui nad Melissaga lähemalt suhtlema hakkavad, tuleb Francesel vastumeelselt tunnistada, et Melissa peen kodu ja kena abikaasa avaldavad talle tegelikult muljet. Frances usub, et eraomand on saatanast, ja Nick, Melissa näitlejast abikaasa, paistab kui patriarhaadi kehastus. Ent kuitahes lõbus flirt Nickiga ka esialgu ei tunduks, areneb sellest kummaline lähedus, mida ei Frances ega Nick oodatagi ei oska.

Drama, Romance, 


“Vestlused sõpradega” on Rooney esimene raamat ja “Normaalsed inimesed” on teine raamat, kuid mina lugesin teises järjekorras ja seega tekib mul pidevalt tahtmine öelda, et see raamat on nagu “Normaalsed inimesed”, kuid tegelikult on ju vastupidi :) “Normaalsed inimesed” on nagu “Vestlused sõpradega”. :)


Igatahes, see on Francese lugu, täiskasvanuks saamise lugu, uute asjade proovimise lugu. See on sellest kuidas ta kogeb elus midagi suurt ja valet ja kuidas ta püüab sellega toime tulla, vahel komistades ja kukkudes, kuid siiski edasi minnes.Tema vead pole alati tema vead, vaid ta on kaaskannataja kellegi teise eksimuses, kuid samas oskab ta ka ise suurepäraselt oma päeva metsa keerata.


See lugu on kirja pandud minu jaoks päeviku stiilis, küll ilma kuupäevadeta, kuid siin on nii hetkemõtte kirjeldusi kui ka olnud sündmuste kirjeldusi ja vestlusi, mis pole nagu päris vestlused, pigem vestluste kirjeldused. 


Need asjad mida Frances kogeb seoses oma parima sõbra/endise kallima Bobbi, täiskasvanud ajakirjaniku Melissa ja tema abikaasa Nicki seltsis, on kõik nii tuttav ja samas ka nii võõras.



Nüüd tuleb ka raamatu põhjal tehtud sari ära vaadata :). Ja muuseas, kui ma ei eksi, siis on lugejatel võimalik kohtuda Rooney teise raamatu kangelasega juba tema esimeses raamatus, lihtsalt siin siis mitte selles ajahetkes, milles “Normaalsed inimesed” on kirjutatud. :) Ning, üks näitlejanandest sellest sarjast on ise võrdlemisi lähedalt kokku puutunud selle seisundiga, mis Frances'el avastatakse!


Rooney raamatud on väga omanäolised, kuid omavahel on neil paljugi sarnasusi, seega kui teile meeldib üks neist raamatutest, siis meeldib ka teine ning peagi saan ma teada, kas ka kolmas järgib sama joont.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar