2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 2. mai 2014

Royal Inheritance

Raamat: Royal Inheritance (Secrets of the Tudor Court #6) by Kate Emerson (2013)
Hinne: B
Audrey Malte, sündinud 1529 ning kasvatatud kuninga rätsepa, John Malte juures, oli alati arvanud, et ta on Malte ebaseaduslik tütar, kuid tegelikkuses oli ilmest ta isaks hoopis Kunigas Henry VIII. Kui Audrey jõuab abiellumis ikka, hakkab ta märkama kuidas mõned inimesed tema suhtes teistmoodi käituvad ja seega hakkab ta kahtlustama, et Malte on mõningaid asju tema eest salajas hoidnud ning ta asub ise tõde otsima. Tema otsingud viivad teda kokku nii õukonna parimate kui ka halvimate esindajatega, ning nende seas ka mees, kellesse ta armub.

Kahjuks, on Malte juba hakanud organiseerima tema võimalikku kihlust, ning Audrey aimab ära oma päritolu, kui kuningas kingib talle ja Maltele kinnisvara. Audrey tulevikus on kindlasti abielu, kuid kas see saab olema selle mehega, keda tema tahab?
Romance, History

See on üks huvitav lugu Henry VIII ’tütrest’, kelle ema oli pesunaine ja kasuisa kuninga ihurätsep.
 
Iseenesest tore lugu, lihtsalt liiga ilus ja liiga kergelt sai Audrey teha täpselt seda mida ta ise tahtis. Paar aastat tagasi lugesin ma läbi raamatu The Sisters Who Would Be Queen ja tänu sellele on mul tiba parem ettekujutus tolle aja naiste elust, kes olid kasvõi natukenegi seotud kuningliku perekonnaga.

Kui seda raamatut võtta kui ajaloolist armastusromaani, siis oli ta ju hästi kirjutatud, heade karakteritega, ajastut on päris hästi tabatud, kuid peategelane (ja vahepeal ka ta tütar) kipub aegajalt liialt isepäiselt ja julgelt käituma – see on rohkem iseloomulikum tänapäeva naistele, mitte 16 sajandi naistele, kes elasid Henry VIII õukonnas.

Hea raamat, kuid oleks võinud ka parem olla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar