2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 8. mai 2014

Stone Song

Raamat: Stone Song (Cold Iron #3) by D.L. McDermott (ilmub 09.06.2014)
Hinne: B
Sorcha Kavanaugh pole kunagi uskunud oma vanaema lugusid Haldjarahvast, kuni üks neist olenditest astus sisse baari, kus ta laulis, ning röövis aasta Sorcha elust. Seega kui Elada Brightwsord, Lõuna Bostoni Haldja võluri parem käsi, segab Sorcha esinemist Black Rose baaris, teab Sorcha kohe, et probleemid on teda leidnud … taas.

Haldjasõdur on imetlenud Sorcha Kavanaughi kaugusest juba kuid, kuid ta adub, et neiul on Haldjatega seotud halb minevik, ning seega on Elada oodanud seda õiget hetke, et talle läheneda. Elada ebaõnneks, on ootamise aeg otsa saanud. Üks vana vaenlane, Prints Armuke, on Sorchas ära tundnud Druidide järglase, kellest võiks saada kivi laulja, laulik kes võib oma häälega murda ka tugevaima maagilise ehitise.

Seega kui Sorcha tahab ellu jääda, tuleb tal õppida usaldama just neid, keda ta kõige rohkem kardab.
Romance, Paranormal

Kolmas osa siis Cold Ironi sarjast. Eelmised olid Cold Iron ja SilverSkin.

Nagu ka esimeses raamatus on seekord peategelased Druidide järeltulija ja Haldjasõdur. Kuid seekord ei ole Sorcha teadmatuses oma võimetest või haldjatest üldse. Ta teab mille/kelle vastu tal võidelda tuleb ning ta teab ka oma võimete kõige kaugemat piiri – ta on võimeline oma häälega tapma.

Kuid selleks, et Prints teda kätte ei saaks ja tema võimeid vangistatud haldjate vabastamiseks ei kasutaks, tuleb tal abi vastu võtta inimeste maailmas elavate haldjate käest. Ja otse loomulikult on tema kõige suuremaks kaitsjaks Elada, haldjas kes on siiani elanud üsna erakliku elu, kuna ta oli seotud võluriga, kuid kuna Micha ta vabaks lasi, et end siduda Helenaga, siis saab ka Elada lõpuks ometi endale elukaaslase valida.

Kui igas teises armastusromaanis on ikka peategelasel mõni mõttetu saladus, mida ta kiivalt varjab, sest tema arvates oleks selle saladuse ilmsiks tulek maailma lõpp, siis selles raamatus on Sorchal päris mitu tõsiselt ohtliku saladust, kuid kirjanik on piiavalt arukas, et ta avaldab need saladused kohe, ning tänu sellele jääb ellu nii Sorcha kui ka Elada.

See kolmas lugu on väga hästi üles ehitatud, jookseb väga sujuvalt, ning lisaks sellele põhiloole käiakse korraks üle ka eelnevate raamatute lugudest, andes isegi natuke rohkem infot selle kohta, miks Con ikkagi haldjad Druididele reetis, kuidas Elada Miacha vabastas Druidide käest ning mida Druidid Diedrega vangistuses ikkagi tegid.

Hea raamat ja ma tõesti loodan, et selles sarjas ilmub veel lugusid, sest Finn võiks endale ka naise leida (selles raamatus isegi oli üks potentsiaalne miss Phillips) ja kuidagi võiks ju ka see Prints Armukese lugu lõppeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar