2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 7. juuli 2014

Border Lord

1993 trükk
 Raamat: Border Lord (Border #1) by Arnette Lamb (1993)

Hinne: C


Leedi Mirjam MacDonalds läks Sotimaale, et sobitada rahu Šotlase ja Inglase vahel – selle asemel leiab ta eest aga kahe mehe armastuse. Kildaltoni lossi heasüdamlik, natuke imelik lordist leiab ta usaldusväärse sõbra, kuid uljas ning salapärases Piiri lordis, kes end südaöö härmarusse peidab, leiab ta midagi palju palju enamat.



Duncan Kerri maskeeringu tagas on elukestev ahastus. Tema rollimängud Kirdatoni valitseja ning Piiri valitsejana võivad talle ta tuleviku maksma minna, kuid Duncan teab, et kui imelikus Leedi Mirjam ta tegeliku identiteedi teada saab, siis kaotab ta selle mida ta kõige kallimaks peab – neiu südame.

Romance, Šotimaa



2014 trükk
Tegemist on ühe väga hästi kirjutatud armastusromaaniga, mis ei olegi oma ajastule kohaselt täis korseti katkirebimisi, minestamisi, mossitamisi ning vihaselt minema tormamisi. Selles raamatus on peategelasteks kaks haritut inimest, kes on mängimas üksteisega vägagi ohtliku malepartiid.



Antud mängus on väga kõrged panused.

Mirjam on Kuninganna Anne poolt saadetud karistuseks lahendama kahe piiriäärse valitseja vahelist tüli. Mirjam, kes tavaliselt kasutab oma diplomaatilise läbirääkija oskusi riikidevaheliste kaubandusteede, piiritülide, kuningakodade vaheliste abielude või muude riiklikelt tähtsate asjade korda ajamiseks on Kuninganna Annet vihastanud, kui ta taas nõuab temalt, et talle antaks õigus seaduse ette tuua need inimesed, kes tapsid Mirjami lähedased kui ta oli alles viiene.



Duncan on kasvanud karmi isa käe all, kelle motoks oli, et talle on lubatud kõik, sest ta on ju šotlane. Duncan on püüdnud heastada oma isa vigu, ning on isegi nõustunud abielluma oma vaenukaigast vedava naabri kasutütrega, et nende tüliõunaks olev maa saaks uue omaniku. Kuid Duncani abikaasa Rebacca sureb lapsesünnil ning nüüd tahab ta endine äi saada endale tagasi nii maad, kui ka Duncani poega Malcolmi, ning viib Duncani maal läbi palju veriseid rööviretki. Duncan on vastutasuks võtnud omaks oma kunagise esivanema legendi Piiri valitseja näol, ning sooritab naabri juurde vastu rüüsteretki, kuid seda vaid eesmärgiga temalt röövitu tagasi tuua, mitte naabri talunikke tappa.



Mirjam saadetakse nende juurde ilma et ta teaks tüli põhjustest või tagajärgedest.



Duncan võtab Mirjami vastu maskeerituna imelikuks vaid kalastamisest ja landiehitusest huvituvaks valitsejaks ning püüab Mirjamit oma mänguga uskuma panna, et tema ei teeks kunagi midagi sellist, nagu räägitakse, et see kurikuulus Piiri valitseja teeb – ta ei rööviks, ei tapaks, ning kohe kindlasti pole ta võimeline noorte neidude süütuse rööviks või siis nende röövimiseks nende vanemate juurest.



Samas kohtub aga Mirjam ühel ööl Piiri valitsejaga, ning kuigi neiu ei näe mehe nägu, armub ta siiski sellesse salapärasesse päästjasse ning noortevaheline kirg lööb lõkkele.



Kuigi Mirjam läheb vahepeal ka naabri juurde infot koguma ning Duncanil pole just suurt lootust, et Mirjam nendevahelisele tülile iial positiivset lahendust leiaks, püüab ta siiski Mirjamit enda poole võita üks kõik mil moel. Kui ta aga mõistab, et on Mirjamisse juba liialt armunud, et komejanti kahe erineva tegelasena jätkata otsustab ta Piiri valitseja tappa.



Mirjam on oma südant kaotamas nii sellele salapärasele kangelasele Piiri valitsejale kui ka sellele imelikule Kildatoni lossi valitsejale, ning ta ei tahaks sugugi et tema süü läbi kaotaks Duncan oma poja ja Malcolm oma armastava isa. Kuid kui aga Duncan teatab talle Piiri valitseja surmast, peab Mirjam endale tunnistama, et ta on oma salapäraselt kosilaselt saanud rohkem kui oodatagi oskas ning nüüd tuleb tal leida lahendus piiritülile ja ka õnnelik väljavaade oma tulevikule.



Kui Duncan aga otsustab lõpuks, et on aeg Mirjamile tõde tunnistada ...



See oli üks väga huvitav ja kaasahaarav raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar