2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 12. detsember 2014

Lord John and the Brotherhood of the Blade



Raamat: Lord John and the Brotherhood of the Blade (Lord John Grey #2) by Diana Gabaldon (2007)
Hinne: B
On aasta 1758, Seitsmeaasta Sõja keskpaik, Britannia võitleb üheskoos Preisimaa ning Reinimaaga. Lord Johni ja tema kõrgelt austatud venna Hali jaoks on sõjatanner täiesti tervitatav võrreldes nende perekonna kohal ähvardava salapärase ning piinava peresaladusega. Seitseteist aastat tagasi leiti Lord Johni isa, Pardloe krahv, surnuna, relv käes, mis mõistis ta süüdi kui jakobiitide agent ning määris sedasi igaveseks perekonna nime.

Kuid nüüd on hakanud ammu unustatud saladused taas pead tõstma. Lord Johni vend on salapäraselt saanud lehe nende isa kadunuks jäänud päevaraamatust. Keegi narrib Grey perekonda ammu maha maetud saladustega, kuid Hal, kellel on ka endal saladusi, keeldub asja lähemalt uurimast ning käseb ka oma vennal asi rahule jätta. Pettunult pöördub John ainukese mehe poole, kes on olnud nii tema vang kui ka tema usaldusalune: Šoti jakobiit James Fraser.

Fraser võib paljastada palju saladusi ning hoida palju saladusi ka enda teada. Kuid sõda, keelatud suhted ning Freaseri enda saladused raskendavad Lord Johni uurimust. Kuni siis James Fraser on lõpuks nõus paljastama viimast uskumatut tükki sellest saladusest ja Lord John, kes peab valima julguse ning südametunnistuse vahel, peab otsustama kas tema perekonna au on väärt tema elu.
History, Mystery, Romance, MM

See on üks järjekordne näide Diana Gabaldoni suurepärasest kirjutamisest.

Seekordses raamatus ei tule Greyl mitte lahendada kriminaalset müsteeriumit vaid tal tuleb hoopis paljastada ta oma isa surma tagamaad. Lisaks sellele, et ta püüab aru saada, miks usuti tema isa väidetavat enesetappu ning miks oli ta isa nimi seotud jakobiitide rühmitusega ning sodomiidega, kohtub ta taas Percy Wainwrightiga, kellest saab nüüd tema vend läbi abielu ning pärast seda raamatut on Outlanderi sarja lugejatel kergem aru saada, miks Grey Percysse nii reserveeritult ning usaldamatult suhtub.

Seega see lugu on segu Grey isa surma tõe otsimisest ning Grey tunnetest Percy vastu – mis esialgu olid vägagi soojad – ning samuti liigub ka Grey samm sammult lähemale Jamie Fraserile ning ka Williamile (kuigi Grey ei tea raamatu lõpuks isegi Williami nime mitte).

Ühes kohas sügelesid mu sõrmed võtma sarja teist raamatut – Dragonfly in Amber – ning teises kohas sarja kolmandat raamatut –Voyager – et otsida üles need kohad, millest on juttu käesolevas raamatus, et lugeda siis sama olukorda kas Claire või Jamie seisukohast. :)

Kahe asja pärast tahan ma lugejaid hoiatada – see lugu on siiski suurelt jaolt Grey ja Percy armastuslugu, seega need kes ei tunne end väga mugavalt MM lugusid lugedes, võiks vähe ettevaatlikumalt sellesse raamatusse suhtuda. Sama käib ka nende kohta, kellele ei meeldi vägivald. Tegemist on siiski Seitsmeaastase sõja aegse looga ja osa loost toimub sõjatandril ja Diana Gabaldon oskab suurepäraselt kirjeldada vägagi veriseid lahingustseene. Mulle meeldisid mõlemad osad, nii MM kui ka kahurikuuliga pea eemaldamine ja noatera silma surumine, see lihtsalt on minu jaoks Diana Gabaldoni raamatute osa.

See raamat oli täis ärevaid hetki, huvitavaid saladusi ja tuliseid tundeid ning see on ka hea raamat, mis annab lisainfot nii mõnegi tegelase kohta kes ilmuvad Võõramaalase sarja viimastesse raamatutesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar