2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 26. veebruar 2016

Sleeping Giants (Magavad Hiiglased)



Raamat: Sleeping Giants (Themis Files #1) by Sylvain Neuvel (26.04.2016) PK, RR, A
Hinne: B
17 aatat tagasi: Lõuna Dakotas kukub üks tüdruk läbi pinnase ning ärkab üles sügavas augus suure metalse käe pihus.
Tänapäev: Tüdrukust on saanud üks parimaid füüsikuid ning tema juhtida on grupp teadlasi, kelle ülesandeks on uurida, mis asi see käsi on ja kust ta tulnud on ning mida ta inimestele kujutab.
Kogu see kaasakiskuv lugu on esitatud stenogrammina interviudest, mida peab salapärane nimetu teelane ning kujutab endast jahti tõele, võimule ning hiiglaslikele kehaosadele.
Thriller, Fiction,

Kui eelmisel suvel toimus taas NetGalley lugejate nädalane „infopäev“ siis toimus ka kõigi osaliste vahel aardejaht, kus kirjeldati ühte kirjanikku ja tema teost ning nende kirjelduste abil sai siis arvata, millise raamatuga tegu oli, abiks oli Goodreads ja NetGalley loomulikult. Üks nendest küsimuste vastustest oligi Sylvain Neuveli raamat Magavad Hiiglased. Tundus huvitav, seega sai küsitud lugeda ja sain ka positiivse vastuse. Nüüd siis jõudsin lugemiseni. Ma ei osanud midagi ette arvata, sest kuigi seda raamatut iseloomustatakse kui World War Z ja Marslase kohtumist, siis mina pole lugenud kumbagi, seega lugesin mina lugu ilma igasuguse eelarvamuseta või ootusteta.
 
Minu jaoks oli see raamat hoopis segu Günter Krupkati raamatust Kui Jumalad surid, multiaks Rauast Hiiglane ja filmist Pacific Rim – hiiglaslikud võitlevad robotid, tulnukate mahajäetud hiilgavad sõnumid, vanade müütide võib-olla tegelik taust …

See lugu oli kirjutatud huvitavas ja üllatavas stiilis – stenogramm ühe tegelase interviudest, telefonikõnedest, kohtumistest, jne. Kuni lõpuni ei selgu kes see tegelane on ja kuidas ta selle kõigega seotud on, kuid tal on suured teadmised, palju võimu, raha ning oskusi, et juhtida märkamatult tohutut suurt operatsiooni et leida ning kokku panna suur tulnukate robot, et leida õiged teadlased seda robotit uurima ning spetsialistid robotit juhtima ning samas ka mõjutada/ähvardada tagasihoidlikult valitsusi. Ta on kogu selle loo vägagi tähtis osa.
 
Lugu algab sellega, kuidas leitakse suur käsi ning mõningad suured paneelid, millel on tulnukate kiri. Aastaid hiljem leitakse käsivars hoopis teiselpool maakera ning kui selle projekti juhtiv teadlane leiab neid kahte leidu ühendava osa, leitakse üles ka ülejäänud tükid, mõned lihtsalt, teised mitte nii lihtsalt. Iga leitud tükiga saab üha enam selgeks, et tegu on millegigia, mis oleks võinud olla relv ning seega tekib küsimus – relv mille/kelle vastu, kuidas seda kasutada ning loomulikult, kes seda hakkab kasutama. Robot reageerib vaid kahele piloodile, kuid isegi neil on probleeme roboti juhtimisega. Pärast paari väikest äpardust ning mõningaid päris suuri muudatusi, saavad nad roboti peaaegu kõndima, kuid siis juhtub midagi vägagi kohutavat.

Selleks et robot taas kätte saada ning laiali lagunenud meeskond taas kokku panna (need kes neist veel alles on) läheb aega, kuid seda vahepealset aega on nad kõik omamoodi kasutanud enese parendamiseks, ning sellkorral on neil robotiga rohkem õnne, kuid seekordne meeskonna juht on see, kes nende kõigi elud ohtu seab oma utoopiliste plaanidega.

Lõpuks juhib me nimetu jutustaja (kui me teda nii nimetada võime) asjad õiges suunas ning kõik lõppeb peaaegu nii nagu lõppema peakski.

See oli üks vägagi põnev ja kaasakiskuv lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar