2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 11. veebruar 2016

The Dirt on Ninth Grave



Raamat: The Dirt on Ninth Grave (Charley Davidson #9) by Darynda Jones (2016)
Hinne: B
Väikses New Yorgi äärelinnas elab Jane Doe, tüdruk kes ei mäleta, kes ta on või kust ta tuli. Seega kui ta hakkab tööle kohvikus ning hakkab tasapisi mõistma, et ta näeb surnud, on ta vägagi üllatunud. Kuid veelgi üllatavamad on need inimesed, kes tema ellu tulevad. Tundub nagu nad teaksid tema elus asju. Asju mida nad pooltõdede taha peita püüavad. Peagi tunnetab ta kedagi vägagi pahelist. Jane on kindel, et see on jõudu mis tahab talle halba. Tema pääsemine tuleb uue sõbra näol, keda ta usaldab piisavalt, et talle oma saladusi rääkida ning hingematvalt kena abikoka näol, kelle naeratus on hurmav ning puudutus põletav. Mees püsib ta ligi, ning tema läheduses tunneb Jane end peaaegu kaitstuna.

Kuid keegi ei saa oma mineviku eest põgeneda, ning mida enam valesid Jane ümber keeratakse – isegi ta uute ning usaldusväärsete sõprade poolt – seda rohkem on ta segaduses, kuni ta seisab silmitsi mehega, kes väidab et ta on saadetud Janet tapma. Teda on saatnud universumi tumedamad jõud. Kellegi poolt, kes ei peatu ennem kui Jane on surnud. Õnneks on Janel olemas Rottweiler. Kuid see ei aita teda oma identiteedi ning kaotatud asja otsinguil. Selleks et leida end ja kaotatud läheb tal vaja suurt julgust ning seda maagiat, mida ta tunneb oma veenides voolavat kui elektrit. Ta peaaegu tunneb haletsust oma ründaja suhtes. Selle sinistes teksastes põrgulise suhtes. See võrgutav abikokk valetab iga hingetõmbega. Jane vannub, et ta saab teada, mida ta varjab, kui see ka ta tapma peaks. Või siis mehe. Vahet pole.
Paranormal, Romance, Humor

Tuleb tunnistada, et ma tean sellest sarjast, kuid pole siiani ühtki raamatut veel lugenud, seega oli seda üheksandat raamatut päris huvitav lugeda. Põhimõtteliselt olin ma seda raamatut lugedes samas seisus kui peategelane Janegi, sest ka mina ei teadnud midagi varem toimunust ja ei osanud

Lugu on siis Janest, kellel on mälukaotus. Ja ta näeb surnute hingi. Ta ei tea kuidas ta sellesse vaiksesse Sleepy Hallow linnakesse sattus, kus ta varem oli olnud või mida teinud, kuid aegajalt on tal tunne et ta on midagi tähtsat kaotanud. Ta on leidnud töö kohalikus kohvikus, uue parima sõbranna, mõned austajad ja mõned vaenlased. Kogu ta elu on üks suur segadus. Siis avastab ta et ühel tema püsikliendil on probleem ja siis teisel ja …

Ma ei pidanud vastu ning ühel hetkel ma ikkagi pidin ära lugema kõigi teiste raamatute sisukokkuvõtted, et ma saaks aru kes on kes ja kuidas nad üksteist teavad. Kuid vaatamata sellele, et ma tegelikult ikkagi ei tea mis eelmistes raamatutes on toimunud, oli seda raamatut ikkagi hea ka üks lugeda ja ta meenutas mulle nii väga Jeaniene Frosti Night Huntressi sarja. Kuna Kati ja Bonesi sari on juba lõppenud ja ma tunnen neist kahest ja nende tegevustest väga puudust, siis oleks täitsa hea kogu Charley Davidsoni sari läbi lugeda. Kui kõik raamatud on sellised nagu see viimane, siis on see üks mõnus sari.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar