2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 22. august 2020

Dead Man in a Ditch

Raamat: Dead Man in a Ditch  (The Fetch Phillips Archives #2) by Luke Arnold (2020)  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/50998101-dead-man-in-a-ditch

Endine sõdur, kellest on saanud eradetektiiv, lahendab kriminaalseid lugusid maailmas, mis on kaotanud oma maagia.


Minu nimi on Fetch Phillips -- kuidas saan teile kasulik olla?

Kaitsta pöialpoissi ammuga, juhuks kui tema tehing peaks metsa minema? Miks mitte.

Uuri välja, kes tappis Lance Niles’i,  äsja linna saabunud ärimehe? Proovida ju võib.

Aita vana haldja daami tema abikaasa mõrtsuka otsingul? Ma teen selliseid asju kogu aeg.

Mida ma ei tee, kuna see on võimatu, on leida võimalust kuidas seda jumalast neetut maagiat tagasi tuua.

Kuuldused selle kohta, mis juhtus professoriga läksid liikvele, seega tahavad inimesed nüüd pidevalt, et ma maailma parandaks.

Kuid selles loos pole maagiat. Vaid surnud sõbrad, imelikud imed ja salapärane masin, mis on loodud eesmärgiga tuua surma vaid ühe lasuga.

Fantasy, Paranormal, Drama


Kui esimeses raamatus tutvustati Fetchi lugu, kuidas ta sai oma kätt katvad tätoveeringud, kuidas ta jõudis Sunderi linna, kuidas temast sai eradetektiiv ja miks ta võtab vastu töid vaid endistelt maagilistetelt olenditelt ja mitte niminestelt, siis teine raamat on rohkem Fetchi detektiivi tegevuste kohta, kuid samas ka maailmast kadunud maagia kohta.


Need lood, mida mainitakse raamatu tutvustuses tunduvad olevat kõik üksteisest väga erinevad, kuid samm samm haaval ilmnevad neid siduvad liinid, mis viivad välja selleni, et Fetch leiab taas oma ammu kadunuks peetud sõbra.


Selles imelikus maailmas, kus kunagi oli maagia kõige aluseks, kus maagia aitas elada kõiksugustel erinevatel olenditel, nagu haldjad, pöialpoisid, kükloobid, ükssarved … kõiksugused maagilised olendid, keda ettekujutada oskate. Kuid nende maagiliste olendite seas elasid ka inimesed ja nagu inimestele omane, olid nad kadedad teiste olendite maagiale ja kui neile paljastati maagia allikas, siis nad ründasid seda, et sellest osa saada, kuid sellega nad röövisid maagia kõigilt ja jäid ka ise sellest ilma. Seega avanes neil võimalus hakata looma asju mis töötasid ilma maagiata, hakata pakkuma asju, mis muidu olid tasuta tasu eest ja saata masstoodangusse masinad, mis muudavad olendite turvatunnet.


Fetch on selles maailmas, selles linnas mingis mõttes võõrkeha. Ta püüab aidata neid, kelle elu ta ära rikkus oma mõtlematu teoga. Tema jaoks on vaid mõningad asjad tähtsad ja pühad, seega kui ta tegeleb detektiivi tööga, siis ta risti ette ei löö, kui tal on vaja uuringutele lahendusi leida. Seekordsete juhtumite lahendamise käigus saab ta korduvalt rängalt haavata, kuid samas see ei aeglusta teda sugugi. Kuigi alguses suunatakse teda maagiat otsima, siis peagi mõistab ta, et see mida peetakse maagiaks ei ole seda sugugi.


See on üks kaasakiskuv lugu. Siin on kriminaalne põnevik, paranormaalne draama, sõpruse tugevuse proovilepanek ja maagia allajäämine progressile. Seda lugedes meenus mulle pidevalt sari Carnival Row, kuid samas on see ka vägagi omapärane ja selles on isegi omamoodi moraal lugejatele tänapäevases maailmas. Hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar