2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 17. august 2020

Sucker Punch

Raamat: Sucker Punch  (Anita Blake, Vampire Hunter #27) by Laurell K. Hamilton (2020) Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/50627130-sucker-punch

Julm mõrv, kahtlusalune vanglas ja hukkamine plaanitud, kuid mis siis kui niiviisi tapetakse vale inimene?


Kui U.S. Marssal kutsub Anita Blake väiksesse Michigani poolsaare linnakesse kiirkorralisele konsultatsioonile, teab Anita, et aeg on otsa saamas. Kui ta saabub, on piisavalt tõendeid, et noor libaleopard tappis on onu kõige verisemal kombel. Üha uued tõendid osutavad noormehe poole ja hukkamise dokumentatsioon on juba nende poole teel.


Kuid miski tundub selle mõrva juures valesti olevat ja Anita on kohale kutsutud, et ta saaks anda ma ekspertarvamuse mõrvapaiga kohta. Vaatamata kohalike politseinike üha kasvavale survele ning perekonna nõuetele süüdlast karistada nende perepea surma eest, taipab Anita peagi, et seni kogutud süüdistused ei vasta päris tõele.


Aega on Anitale antud väga vähe ja kohalik kogukond on tagajalgadele aetud ning nende hirm libaloomade vastu üha kasvab. Anita peab kiirustama, et tõde teada saada ning otsustada, kas võimuesindajad on kätte saanud süüdlase või peavad nad hukkama süütu mehe - ja seda kõike seaduse nimel.

Criminal, Paranormal, Drama, Romance


See on nagu üks täiesti tavaline kriminaalne lugu - laip, mõrv, väidetava mõrvar, süütõendid, kriminalistid. Selline paranormaalne versioon Verast või Noorest inspektor Morsest. Kuid samas see on ikkagi Anita lugu, seega ei saa see olla ainult puhas kriminaalne lugu, siin peab midagi erilist ja erootilist ka olema. 


Taas kord on siis vaja Anita abi ühe paranormaalse kriminaalse juhtumi juures. Noh põhimõtteliselt peaks ka kohalik paranormaalsete juhtumite marssal ise selle juhtumiga hakkama saama, kuid Newman ei ole kindel, kas seekord on hukkamise korraldus ikka õiglaselt välja antud, sest ta näeb asitõendites nõrku kohti. Seega kutsubki ta appi Anita, et lasta temal värske pilguga asjad üle vaadata.


Kuid Anitaga koos käib ka kuulsus tema eraelu koha ja nagu ikka on kohalik šerif teadlik tema peigmeestest ja muudest kuuldustest, seega suhtub ta Anitasse nagu kõik suured ja ebakindlad mehed. Ta segab Anita ja Newmani uurimist rohkem kui aitab, sest ta peab küsima kige ebasobivamaid küsimusi kõige ebasobivamal ajal. Kui see oleks vaid selline tüüpiline juhtum, kus Anita peaks kohalikud politseinikud paika panema ja tõelised süüdlased leidma, siis oleks see juhtum peagi lahendatud ja ta lendaks tagasi, et pulmaks ettevalmistamist kõrvalt jälgida, kuid see pole sugugi nii lihtne.


Kui Anita saab aru, et Newman pole valmis hukkamis käsku täitma, helistab ta igaks juhuks Edwardile, et ta tuleks talle toeks, kui asjad peaks käest ära minema. Ja kui mõrvale lisandub ka vara riisumine, läheb info antud kuritegude kohta juba laiemale ringile ja kohale ilmub ka Olaf. Ning kuna süüdlaseks tehtud Bobbi ei suutnud oma libapantrit ohjeldada ilma, et Anita oleks pidanud vahele segama, võtab Anita ühendust Michaga, et ta saadaks talle abilisi, kes suudaks tema eest tema elajat ohjata. 


Nagu näete on ühtäkki ühte mõrva uurimas väga suur seltskond, kellest tegelikult vaid kolm tõesti soovivad tõestada Bobbi süütust. Ülejäänud on seal nende isiklikel põhjustel, kas nad siis soovivad olla Anita lähistel või on neid saadetud Anitat kaitsma või siis sarimõrvari pilku Anitalt eemale viima. Ning siis on veel loomulikult kohalikud politseinikud kes püüavad oma võimu näidata kõige ebasobivamal hetkel.


Kõige absurdsem ja ohtlikum kogu selle seltskonna sees on Otto/Olaf, kellel on tekkinud idee, et ta tahaks esimest korda elus proovida kellegiga kohtamas käia rohkem kui korra ja magada kellegiga ilma, et see lõppeks nii nagu talle kõige rohkem meeldib - tükeldades - ja ta on otsustanud, et see õnnelik katsejänes võiks olla Anita. Kuid enne kui Edward laseb, kui üldse laseb, Ottot Anita lähedalegi, romantilises mõttes, tuleb maha pidada pikad vestlused teemal, kes kuidas kohtingutest aru saab, kes kuidas vanilla seksist aru saab, mida Anitale meeldib voodis teha, millega ta nõus on, mida talle tehakse …. Et siis täiesti tavaline Anita sarja raamat, ainus mis siit puudub on reaalne seksi stseen ja Anita ei saagi endale uut looma või mõnd teistmoodi uut kaaslast … või tegelt äkki ikka … noh eks näis.


Mulle meeldivad Anita raamatud, sest kuigi tõsi ta on, et aeg ajalt lähevad seksistseenid käest ära ja mõne juurdluse juures aetakse liiga palju juttu ja liiga palju sellest jutust on selle kohta, kui paljudega Anita on kihlatud, kui paljudega ta magab, kui palju neist on naised ja millised suhted kõigi tema voodikaaslastel on omavahel ja paljud neist on suhetes kõrvalseisjatega, kuid kui seda võtta kui loomulikku osa Anita kriminaalsest uurimisest, siis tegelikult on lood ju huvitavad, nagu näiteks käesolevgi lugu on. Lugejale antakse tükk tüki haaval teada toimunust, sellega seotud isikutest, nende valetamise osavusest ja võimalikust eesmärgist, miks nad midagi teevad. Ja nagu ütleb ka raamatu pealkiri on lõpp päris ootamatu ja võib hinge vabalt kinni võtta.


Anita raamatud on minu guilty pleasure :) raamatud ja kuigi neid on ilmunud juba palju, pakuvad nad endiselt midagi uut, endiselt veel midagi enneolematut, kuid samas nad arenevad koos lugejaga. Hea sari.


Kuna see raamat ilmus sellisel imelikul ajal, siis on Hamilton lisanud raamatu algusesse lugejate jaoks väga armsa pöördumise, mille ma siin ära tahan tuua:

This is for all of you, because you let me know that my imaginary friends are your friends, too, and that like all good friends they help you get through the tough times. I am so happy to be able to share the next adventure with you. I hope it finds us all safe and sound and out in the world again seeing each other in person, but no matter how far apart we are, you know that other people are picking up this book and reading the same words right along with you. Readers are never truly alone, because we are united in the stories we share and enjoy together.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar