2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

kolmapäev, 5. august 2020

The Mark of the Tala

Raamat:
The Mark of the Tala (The Twelve Kingdoms #1) by Jeffe Kennedy (2014) 

Hinne: B

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/18371373-the-mark-of-the-tala

Tundmatuse kuninganna


Muinasjutud räägivad kolmest õest, ülemkuninga tütardest. Vanim neist on vapper sõdalane-naine, kuningriigi pärijanna. Noorim on neist kaunim koos oma unistuste printsiga. Keegi ei räägi eriti keskmisest printsessist, Andromedast. Andi, see teine.


Andile sobib, et ta on nähtamatu. Ta naudib oma hobuse seltsi rohkem kui kõrgseltskonda, ning ta oskab varjudesse sulanduda. Seda päevani kui ta kohtab ratsutades imelikku meest, kes on huntide ja ronkade seltskonnas, kes valitseb maad kus elavad kujumuutjad ja deemonid. Maad mis Andi arvates oli vaid legend - kuni mees nõuab teda enda kõrvale selle maa kuningannaks.


Hetkega muutub kõik: Andi isa, tark kuningas, muutub sõjapealikuks, kahtjustajaks ja strateegiks. Sosinates kutsutakse tema ema reeturiks ja nõiaks. Andi ei tea, kas ta võib oma enda instinkte usaldada, mida enam ta näeb nägemusi ning ta keha hakkab ta vastu mässama.


Andi jaoks on saabunud aeg, kui ta peab tõe enda koha teada saama ...

Fantasy, Romance, Paranormal


Tala märk algab nagu üks tavaline muinasjutt ikka - elasid kord kolm õde, kõige vanem oli tark ja osav võitlusväljal, kui mitte ilus, kõige noorem oli ilusaim printsess kogu kaheteistkümnes kunigriigis ja keskmine õde ei olnud ei väga tark ega väga ilus, kuid temas oli miski, mis pani inimesed pigem pilgu kõrvale pöörama kui tema olemasolu tunnistama. Nende isa, kaheteistkümne kuningriigi ülemkuningas oli oma tütarde üle uhke, isegi kui ta oma keskmist tütart tähele ei pannud, kuid vanim tütar aitas tal nende riiki juhtida ja noorim oli talle silmarõõmuks. Siis tuli vanimale tütrele kosilane, keda isa väga soosis, kuid kosilane armus esimesest pilgust noorimasse ja noorim printsi. Keskmine tütar aitas vanimal isa veenda, et ei ole mõtet neid kahte lahutada, sest siis jääks nad kogu eluks üksteise järele igatsema.


Kui pulmapidu sai peetud sai keskmine tütar taas varjudesse kaduda ja oma armastatud ratsuga mööda laia kuningriiki lennata. Ühel sellisel avastusretkel sattus ta erkrohelise rohuga lagendikule, kus ta hobune komistas ja kukkus kui nende vastas seisis mees mustas, ümbritsetuna suurekasvulistest huntidest.


Võõras ei ole ju kunagi kuningriigis teretulnud, eriti selline, kellest õhkub ohtu ja hirmu kuid samas äärmist ahvatlust. Andi, kelle lugu see on, võitleb võõraga, haavab teda, kuid võõras saab tast siiski kinni ning lunana nõuab suudlust. No mis see üks suudlus siis ikka ära ei ole. Kuid see polnud lihtsalt suudlus, sest noormehe huuled olid haavast verised ja ta hammustas ka Andi huule verele ja nende ühisest verest sündis lind. Ja nii algabki lugu, mis loomulikult ei saa täielikult õnnelikult lõppeda.


Kui esimene pool raamatut on täiesti sobilik ka lastele unejutuks lugeda, vaatamata sellele, et siin on veriseid võtlusi, usaldamatust ja pettusi, siis pärast seda kui Andi on lõpuks salaja organiseerinud oma võimaluse Rayfe nõudmistele vastata ning nõustunud tema kuningannaks hakkama, muutub lugu vaid täiskasvanutele sobilikuks. Muinasjutt jätkub endiselt - Andi saab teate oma ammu surnud emalt, ta õpib kuju muutma, oma uut kuningriiki maagiaga kaitsma ning nägemusi tõsiselt võtma, kuid selle kõige seas on ka noorte abiellunute voodirõõmude üksikasjaline kirjeldus.


See muinasjutt koos oma erootilise osaga, on tegelikult päris andekas lugu, kus on kuningas, kes taganeb oma antud lubadustest, kuna ta ihaldab endale saada rohkem, kui talle on lubatud, siin on kolm õde, kes on olnud väga lähedased, kuid kui üks neist astub välja tavalisest rutiinist, hakkavad teised teda tagasi tõmbama, sest tema ideed ei sobi kokku nende uskumustega, kui siis aga seni varjus olnud õde saab lõpuks astuda oma tõelisesse rolli, kasvada ja areneda, peavad nad kas tema uue olemusega leppima või siis talle verist kättemaksu vanduma. Selline tüüpiline ahnuse, arenemise, kaotuse ja uute liitude sõlmimise lugu. Piisavalt huvita, et tekib huvi ja sarja järgmiseid raamatuid lugeda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar