2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 12. veebruar 2022

Vidusilm

Raamat: Wink by Rob Harrell, tõlge Piret Orav (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58263503-vidusilm            

„Vidusilm“ põhineb Rob Harrelli enda elukäigul. Humoorikate piltidega raamat jutustab sellest, kuidas muusika ja naeru abil eluraskustega toime tulla.


Ross Maloy ei soovi muud kui olla tavaline seitsmendik. Kuid kui tal avastatakse haruldane silmakasvaja, saab temast koolis „see vähiga poiss“. Nüüd kuuluvad tema igapäeva silmamöks, veidrad mütsid, kissis „vidutav“ silm ja kõige raskemad asjad üldse: sõprade kadumine, kiusamine ja oht kaotada nägemine … või veel rohkem.


Muremõtete peletamiseks hakkab Ross õppima kitarrimängu ja joonistama BätNotsi koomiksit. 

Children


Elu on etteaimamatu, vahel tuleb meil silmitsi seista olukordadega, mis pole sugugi sellised, nagu me tahaks et nad oleks ja me ei tea, kuidas hakkama saada sellel hetkel meid haaravate emotsioonidega, või kuidas suhtuda sellesse, et me võime hetke jooksul kaotada kõik … või siis muuta seni tuntud elu ja leida olnu asemele midagi muud.


“Vidusilm” on järjekordne suurepärane biblioteraapia raamat, mis laseb lugejal läbi elada vähi diagnoosi, sellele järgneva raske ravi, millega kaasnevad ebameeldivad kõrvalmõjud ja võimalikud muud kõrvalmõjud, mis tulevad puhtalt inimeste hirmust ja teadmatusest.


Peategelane Rossi jaoks pole tema vähk esimene, millega ta kokku puutub, seega nii kurb, kui see ka pole, ta teab mis teda oodata võib. Kuid siiski on esimese arsti diagnoos Hirmutav ja teise arsti diagnoos hirmus, kuid aktsepteeritav. Kuid kõige hirmsam pole asja juures mitte haigus või ravi, vaid hoopis see, kuidas selle diagnoosi võtavad vastu Rossi sõbrad ja koolikaaslased.


Lapsed võivad olla ikka väga julmad! Ühe “nali” võib teisel tekitada hingehaavu kogu eluks. Mõne võivad need “naljad” endast täiesti välja viia, teise võivad nad tugevamaks teha. Ross on ameerikalikult “õnnelik” poiss, tal on sõbrad, kes teda toetavad ja ta leiab uued liitlased ootamatutest kohtadest ja uue enesekindluse tehes midagi, mida ta varem teinud pole.


Hea lugu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar