2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 21. märts 2013

Beautiful Creatures

Raamat: Beautiful Creatures by Kami Garcia, Margaret Stohl (2009)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/6304335-beautiful-creatures Lena Duchannes on tüdruk kellesarnast pole keegi näinud Lõunaosariikide väikelinnas Gatlin. Ta annab endast parima, et varjata temas üha võimsamaks muutuvaid võimeid ning needust, mis on tema pere juba sajandeid jälitanud. Kuid isegi umbekasvanud aedadega, süngete soode ning lagunevate surnuaedadega unustusse vajunud Lõunaosariigid, ei suuda ühtki saladust igavesti varjatuna hoida.
Ethan Wate, kes loeb kuid, et saabuks aeg, kui ta saab viimaks põgeneda Gatlinist, on viimased kuud näinud und ilusast tüdrukust, keda ta pole kunagi kohanud. Kui Lena kolib linna kõige vanemasse ning kurikuulsasse härrastemajja, tunneb Ethan tema poole seletamatut tõmmet ning otsustab teha endas kõik oleneva, et avastada nende vahelise tõmbe tagamaad.
Linnakeses, kus kõik on teada ja tuntud, võib üks saladus muuta kõigi linnaelanike elu.
YA, romance, paranormal
See on üks selline tüüpiline YA raamat, kus tüdruk kohtub poisiga, kas tüdruk või poiss on millegi pärast imelik/teistsugune/väärastunud/ohtlik, kuid sellelegi vaatamata lööb nende vahel lõkkele armastus. Ning siis hoidku kõik, kes neid lahku püüavad ajada, oma piip ja prillid, sest isegi metsikud hobused ei suuda noori armastajaid lahutada (kui nad just ise ei otsusta, et selleks et teist päästa peab üks neist märtriks hakkama). Ühesõnaga teate küll seda lugu, lihtsalt tegevuspaik, tegelaste nimed ning nende salajased võimed/väärastused on teised.

Ma võtsin selle raamatu lugemiseks tegelikult lihtsalt selle pärast, et film oli ju aasta alguses ekraanile jõudmas. Nagu te filmiblogist lugeda võite, siis film sai vägagi hävitava hinnangu, kuna filmi ja raamatut sidus vaid natuke rohkem kui pealkiri ja tegelaste nimed.

Aga raamat oli vaatamata oma tüüpilisele sisule üsnagi loetav. Ma ei ütleks, et ma võtan kindlasti ka ülejäänud Caster Chronicles raamatud mingi moment lugemiseks ette, kuid kui mul enam midagi muud lugeda pole, siis võib-olla jõuan ka nendeni.

Ma ei hakka ette lugema kõike mis filmist puudu jäi ja mis raamatu heaks tegid, kuid mõned neist asjadest on sellised: see medaljon mille Ethan filmis murust leidis on raamatus palju suurema tähtsusega, sest selle abiga näevad noored üheskoos, kuidas sai perekonda hävitav needus alguse ning annab ka idee, kuidas needusest pääseda. Raamatus on väga tähtis osa Ethani vanematel – emal, kes on paar aastat tagasi surnud, ning tema isal, kes pärast ema surma on end lukustanud tuppa väitega, et ta kirjutab raamatut ja teda ei tohi keegi segada. Ja see raamatukogu, kus Lena käib otsimas seda loitsude raamatut, mille abil saab murda needust, ei ole avatud kuna iganes külastajad sinna siseneda soovivad, vaid siiski üksnes riigipühadel, kui tavaraamatukogud on suletud ning siis lisaks veel täiskuuöödel. Pisiasjad, kui nad annavad kogu loole hoopis teise värvingu.

Ühesõnaga – hea raamat, kuid kindlasti mitte üks parimaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar