2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 25. märts 2013

The Miracle at St. Bruno’s

Raamat: The Miracle at St. Bruno’s by Philippa Carr (esmatrükk 1972, kordustrükk 2013)
Hinne: B
See on esimene raamat Philippa Carr’i hinnatud Inglismaa Tütarde sarjast. Tegu on armastuslooga, müsteeriumiga ning eepilise ajaloolise saagaga, mille tegevus toimub heitlikul, Henry VIII valitsemise ajal.
Damask Farmand, kes on saanud nime roosi järgi, on lummatud müstilisest Bruno nimelisest orvust. Poiss on leitud kloostri altarilt Jõululaupäeva hommikul, ning teda on kasvatanud mungad. Brunost saab mees, keda Damask armastama hakkab – kuid see armastus puruneb kui tuleb ilmsiks Bruno julm pettus.
See dramaatiline täiskasvanuks saamise lugu saab alguse 16. Sajandi Inglismaal, Henry VIII kaootilise valitsemise ajal, kui ta on just pilgu heitnud Anne Boleynile. See on ka lugu mehest, keda paljud pidasid pühaks prohvetiks … kuni sajandite vanuse kloostri varjudest tuleb ilmsiks šokeeriv tõde.
History, Romance

See on minu esimene NetGalley raamat!
Ma olen lugenud päris mitut raamatut Herny VIII elust, elu ajast ja seda mitme erineva külje alt. The MIracles at St. Bruno pakub veel ühe vaatenurga.
Selline tõsiselt hea lugu, mis on seotud päris ajaloo sündmustega, pakkudes uue võimaluse mõistmaks tolle ajastu kombeid ja uskumusi. Ilus, kuid julm armastuslugu. Mind paneb alati imestama ajaloolistes raamatutes see, kui jäägitult naised usaldavad oma ammesid/kasuõdesid/mängukaaslasi ja kui kergesti nad lasevad endid ninapidi vedada. Seda on nii valus lugeda. Ja sama kehtib ka nende meeste kohta. See kuidas nad lepivad sellega, et mehed pudistavad lapsi iga nurga peale tundub neile nii loomulikuna, samas kui nad ise on käsist ja jalust seotud laste kasvatamisega, ning jumal hoidku selle eest, kui nad poegi oma meestele ei sünnita. Julma elu elasid tolle aja naised!
Minule meenutavad Philippa Carri raamtud Barbara Erskine raamatuid, kuigi tegelikult peaks ütlema, et Barbara Erskine raamatud meenutavad Philippa Carri raamatuid, kuna Erskine esimene raamat ilmus 10 aastat peale selle raamatu esmatrükki.
Igatahes hea raamat, hea vaheldus kõigi nende tänapäevaste YA, Romance ja Erotica raamatute vahele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar