2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 21. oktoober 2016

Paper and Fire



Raamat: Paper and Fire (The Great Libraty #2) by Rachel Caine (2016)
Hinne: C
Las maailm põleb

Suur raamatukogu hoiab raudse rusikaga enda kontrolli all lõike maailma teadmisi, tampides armutult surnuks igasuguse mässu, nimetades seda ühiskonna hüvanguks, keelates üksikisikul raamatuid omada.

Jess Brightwell on suutnud ellu jääda kui ta tutvus Raamatukogu ahvatleva, kuid kurjaendelise maailmaga, kuid Raamatukogu armees teenimine pole sugugi see mida ta ette kujutas. Tema elu ja ka nende elu, kellest ta hoolib, on igaveseks muutunud. Ta on kaotanud oma parima sõbra ja Morgan, tüdruk, keda ta armastab, on Rauast Tornis luku taga, elamas elu eemal kõigest sellest, mida ta kunagi teadis.
 
Pärast seda kui Jess ja tema kompanii võtavad ette missiooni päästa ühte nende hulgast, teevad nad tahtmatult ühe vale sammu, ning leiavad end ühtäkki jälitatuna Raamatukogu kõige surmavamate masinate poolt, ning nad on sunnitud Alexandirast lahkuma, suisa Londonisse põgenema.

Kuid Jessi kodu pole enam turvaline. Welsi armee on tulemas, London on leekides, ning peagi peab Jess valima oma sõprade, oma pere ning Raamatukogu vahel, mis on valmis ohverdama kõike ja kõiki, et vaid hoida oma ülimat kontrolli …
Fantasy, YA, Steampunk

Suure Raamatukogu sarja teine raamat on kahjuks esimese raamatu – Tint ja Luu – kahvatu vari. See raamat polnud pooltki nii kaasakiskuv kui esimene oli, lugu on palju venivam ning pole ka nii põnev.

Seekord veedame palju aega koos Jessiga, kui ta püüab Glaini nõudmisi täita, kuna Glain on nüüd ta ülemus ja seega annab ta Jessile pidevalt ülesandeid. Jess on lugenud palju raamatuid, kus on mainitud Musta Arhiivi, ning tal on tekkinud ka tunne, et Thomas pole siiski surnud, ta on küll vangistatud, kui mitte surnud ning seega on ta ka asunud otsima infot vanglate kohta, selle kohta kuidas masinaist jagu saada, ning Thomast vabastada.

Morgan on endiselt Jessi peale vihane, kuid samas teeb ta ka kõike võimalikku, et Raud Tornist pääseda, ning paar korda tal see isegi õnnestub, kuid lõpuks jõuab ta ikkagi Raud Torni tagasi.

Dario ja Khalila on nüüd mõlemad Õpetlased ning Wolf on endiselt Raamatukogu kõrgendatud järelevalve all, kuna ta endiselt õhutab oma õpilasi uurima asju, mille nad peaksid rahule jätma. Seega kui Jess ja Glain saadetakse Rooma avastavad nad, et ka Dario ja Khalia on sinna toodud ning kui nad Morgani abiga leiavad selle(keda) nad otsisid, saadab Nico ka sõna Wolfe’el, et nad saaksid kõik koos lahkuda, kuid ainus koht, kuhu neil lastakse lahkuda on Raud Torni, Wolfe ema juurde.

Kuid kui nad juba kord on midagi alustanud, siis nad ei saa peatada seda, mis sellele järgneb, nad küll ei tahtnud tulekahju tekitada, kuid tuli oli juba süüdatud teiste poolt, teistes kohtades ning neil jääb vaid pealt vaadata, kuidas äärmiselt väärtuskilud raamatud hävinevad. Nad peavad põgenema, ning ainus kohta kuhu nad minna saavad on sinna kust Jess alustas ja taas kord ei pea Jess oma peres pettuma, nad käituvad täpselt nii nagu ta arvanud oligi, kuid tundub et Brendan on hakanud kahtlema nende isa meetodites.

Seega see on siis lugu Jessist ja tema kambast, kuidas nad õpivad rohkem tundma iseendi kohta, maailma kohta mis neid ümbritseb ning võimaluste kohta seda muuta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar