2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 22. juuli 2019

Cliff’s Edge


Raamat: Cliff’s Edge (Solace Island #2) by Meg Tilly (2019) 
Hinne: B
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/46642452-cliff-s-edge 
Sellel aja kui Eve Harrise õde Maggi läheb mesinädalatele on Eve igati valmis tema kodu valvama ja ka nende ühist kohvikut pidama, kuid kahjuks ilmneb väike probleem – keegi juba elab seal majas. Üks filmistaar. Ta väidab et oma Eve õemehe sõber ning lisaks sellele, et ta keeldub lahkumast, pakub ta ka end appi kohvikusse. Kodumängimine pole kunagi nii ahvatlev olnud … 
 Rhys Thomas otsib kohta, kus ta võiks vaikselt olla pärast viimase filmi lõpetamist, ning kui Luke pakub talle oma maja pelgupaigaks, näeb Rhys selles võimalust väikseks puhkuseks. Kuid puhkus on viimane asi tema meeltes kui nad Evega lähedasemaks saavad.
Aga Eve ja Rhys polegi nii üksi kui nad arvavad endid olevat. Oht jälitab Evet ja Rhys on valmis tegema mida iganes, et päästa oma armastatud naist. 
Romance, Mystery, Erotica 

Kas teile ütleb midagi nimi Meg Tilly? Kui mina seda nime lugesin, tuli mul silmade ette kaader filmist Valmont, kus mängis koos Colin Firthiga nooruke näitlejanna, kes oligi Meg Tilly. Nüüd on Meg juba aastaid suurest ja väiksest ekraanist eemal olnud ja rohkem raamatute kirjutamisel keskendunud. Esimesed raamatud olid rohkem biograafilised, kuid viimased on  ilukirjanduslikud.

Solace Islandi sarja esimest raamatut mul NetGaleyst saada ei õnnestunud, kuid teise raamatu, „Cliff’s Edge“, ma lugemiseks sain.

Seda raamatut võik iseloomustada kui tüüpilist instalust-armastusromaani, kus peakangelaste vahel hakkavad tunded särisema hetkel, kui nad üksteist näevad, kuigi nad veel tükk aega urisevad ja turtsuvad enne kui nad vältimatu voodisse minekuga lepivad. Ja et see poleks lihtsalt ninnu-nännu ilus istalustarmastusromaan, siis on vaja siia lisada ju ka mingi salapärane pahar, kes piilub siit ja sealt ja valmistab ette midagi pahaendelist.

Siin on siis peategelaseks Eve, kes on koos õega kolinud Solace Islandi saarele, seal kohviku avanud, kus Maggi süüa teeb ja Eve äri teiste osadega tegeleb ning vabal ajal maalib. Esimene osa oli Maggi lugu, kuidas tema oma armastuse leidis ja selles raamatus on siis Eve kord. Kuid Eve on nooruses kõrvetada saanud oma muusikust poisssõbraga ja nüüd ei taha ta millestki armastusega seonduvast kuuldagi, kuigi samas ta tahaks nii väga kõigega voodiga seonduvaga tegeleda. Eve ja Maggi on väga lähedased õed, kuid sellele vaatamata on Evel saladus, mida ta Maggiga jagada ei saa.

Noh ja siis esimesel koduvalvamise hommikul sajab sisse see äärmiselt seksikas tüüp, kelle Eve koheselt kahjutusk teeb ja enne uuesti lahti ei seo kui Luke on naeruluksatuste vahele seletanud, kellega tegu on ja et tüüp on täiesti ohutu. No kas ta niiväga ohutu on, selles pole Eve kindel, kuid lahti ta ta laseb ja nõustub ka tõredalt temaga maja jagama, ning isegi tema abi kohviku pidamisel võtab ta vastu, kuna ta ise oskab suurepäraselt vaid toitu kõrvetada ja valesid toiduaineid kokku segada.

Rhys on filmistaar, kes on kunagi elanud koos ema ja vägivaldse ema poissõbraga treilerelamus, kuid siis kui ta kooli lõpetas, tõmbas ta saba selga ning läks Hollywoodist õnne otsima. Nüüd aga on tal seda õnne nii palju, et ta vajab vaikset kohta puhkamiseks, mida paparazzod ja fännid ei teaks. Kunagi on ta Luke poole pöördunud ühe rolli eeltööga seoses ja nüüd meenuski talle Luke lubadus, et tema maja on alati Rhysile avatud. Aga see tulehark kelle ta eest leiab on midagi erilist, sest Eve ei langegi talle koheselt kiljudes kaela ja ta saab hetkeks oma kuulsuse unustada.

Kuid Evele on silma peale pannud ka keegi teine, kes teda juba enda omaks peab ja kellel on temaga suured plaanid, mille lööb segamini Eve ajutine õe majja kolimine. Kuid kui plaanid on juba tehtud, siis …

No ja nii siis ongi, et me armunud paar nohistab vabadel päevadel omaette, lendab Rhysi eralennukiga siia ja sinna ning siis langevad nende ilusalt roosade unelmate majalt ükshaaval seinad, kui pahar Eve lõpuks kätte saab. Kuid pole hullu, Rhys on ju väljaõppinud action näitleja.

Et siis selline tüüpiline instalust-kriminaalne-põnevik-armastuslugu, kus voodisse jõutakse enamvähem poole raamatu pealt ja peategelane röövitakse viimasel veerandil ja peategelane põeb saladuste pärast, mida tegelikult juba teatakse.

Hästi kirjutatud, lihtsalt väga tüüpiline, selline Hallmark filmide tüüpi. Kuid minu jaoks oli sisu ikka päris üllatus, kuna millegi pärast olin sisukokkuvõttest arvanud, et pigem võiks tegu olla psühholoogilise kriminaalse põnevikuga, kus on ka sisse põimitud armastuslugu, mitte selline instalust lugu.

Raamat lõppeb kaeraküpsiste retseptiga, mille Meg on ise välja töötand, tundub väga hea retsept olevat. Kuid väike nurin ka tema kui kokka kohta - kes on kuulnud seda, et lasanjet soojendatakse pannil?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar