2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 8. veebruar 2018

Beyond Reason



Raamat: Beyond Reason (Texas Trilogy #1) by Kat Martin (2017)
Hinne: D
Viis nädalat tagasi seisis Carly Drake oma vanaisa haua ääres. Nüüd matab ta Drake Autopargi parimat juhti ja politseil pole ühtki ideed, kes röövis auto või miks tapeti juht. Ettevõte on pankroti äärel, pidevalt tuleb ähvardavaid telefonikõnesid ja Carley kardab, et ta veab oma vanaisa alt, seega peab ta jõud liitma mehega, kellele ta mingil juhul võlgu olla ei tahaks – Lincoln Caine.

Cain on silmapaistev, võimukas ning kontrolliv – ning tal on rohkem kui üks saladus. Ta lubas Carly vanaisale, et ta hoolitseb tema tütretütre eest, kui temaga midagi juhtuma peaks. Carly vanaisa oli andnud Cainile võimaluse, kui ta oli vaid noor kriminaalse taustaga naga, kuid nüüd on ta miljardeid teeniva konkureeriva firma omanik.

Aga Linci raha ei suuda Carlyt kaitsta mehe eest, kes on valmis milleks iganes, et Drake Autoparki sulgeda. Kui Carly firmat ei müü, on ainuke tema kaitsmise võimalus, teda enda ligi hoida … ning võidelda elu eest.
Romance, Criminal mystery

Ei see ei ole Kit Rocha Beyond sarja spinoff. Kunagi üks mu tuttav sarilugeja neelas kõiki Kat Martini raamatuid ja kiitis neid taevani, seega kui tema raamatud tulid NetGalleys pakkumisse otsustasin proovida. Noh jah.

Et siis tegu on klassikalise kaasaegse armastuslooga, kus kangelane on kahemeetrine musklites miljardär, kes on teismelisena võidelnud oma joodikust isaga ning teinud sõpradega koos lollusi, mis viisid ta paariks aastaks vanglasse. Välja tulles võttis üks linnakese elanik ta oma tiiva alla ja temast sai tubli inimkonna liige, kes teenib palju raha ja jagab ka palju raha heategevusele. Kangelanna on väike neiu, kes kasvas vanaisa juures, siis lõpetas kooli, läks maailma avastama ning nüüd on ta tagasi, soovides üle võtta vanaisast maha jäänud äri, kuid selle äri ümber käib midagi salapärast.

Kui need kaks kokku saavad, siis esimene emotsioon on – deem, ma pole kunagi kellegi vastu selliseid tundeid kohe alguses tundud, seega ei saa neid usaldada, aga ok, seksime üksteist oma süsteemist välja ja siis on kergem edasi minna selle kurikavala looga, kus keegi aktsendiga kurjam nõuab et politseid ei tõmmataks kaasa, kuid täidetaks tema nõudmisi nii nagu ta neid ütleb.

Noh, esialgu hoiavad me kangelased käed üksteisest eemale, kuid siis pärast adrenaliini täis hetke tuleb ju loomulikult oma elusolemist tõestada kuuma seksiga, millele järgneb kangelase poolt käskude jagamine ja kangelanna poolne käskude ignoreerimine, turvamehed, uus üllatav rünnak kangelanna pihta, tema kolimine kangelase häärberi külalistemajja, veel lõputut seksi, politsei tunnistamist, et tegelikult pole neil plaaniski neid mõrvasid ja kallaletunge uurida, pigem on nad valmis tõkestama me kangelaste uurimist. Ja siis veel seksi ja kalleid riideid ja helikopterisõite linnakese ning Dallase vahel, nagu oleks tegu ühistranspordiga.

Ja siis jõuame kõige kaasaegsema koha juurde, sest me ei elaks selles ajastus kus me oleme, kui pahar ei oleks Lähis-Ida piirkonnast pärit terrorist, kellel on plaan suures linnas kurja teha.

Pärast seda kui pahar on kinni püütud, siis leiavad loomulikult me kangelased, et nüüd on oht möödas, nad on üksteist oma ajudest välja seksinud ja nüüd on aeg lahku minna, või siis tegelikult üks on nii otsustanud ja teine oli just valmis abieluettepanekut tegema … Lõppeb kõik õnnelikult, sest muidu ei oleks tegu ju romantilise põnevusdraamaga.

Aga tegelikult oli see ikka vägagi kindla šablooni järgi kirjutatud lugu – esimesel kohtumisel särisev negatiivsus, esimene laip, ähvardus, 30% peal esimene seks, kokkukolimine turvaeesmärkidel, kangelaste kinnisideed suhete koha pealt, pahalase (käsilaste) leidmine ilma ametivõimude abita, seks kõikjal ja enamasti vägagi absurdsel ajal, pahalase sidumine terroriaktiga, üle noatera pääsemine eluga, lahkuminek täiesti jaburatel põhjustel, õnnelik taasühinemine.

Jabur lugu, mis on küll hea ajaviide, kuid ma olen vist sellistest kergetest asjadest välja kasvanud, tahaks midagi fantaasiarohkemat lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar