2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 11. juuni 2018

Only Human


Raamat: Only Human (Themis Files #3) by Sylvain Neuvel (2018)
Hinne: A
Lapsepõlves avastas Rose Franklin kogemata suure maetud metallist käe Lõuna Dakota linnakese, Deadwoodi lähistelt. Täiskasvanuna juhtis dr. Rose Franklin meeskonda, kes leidsid ka ülejäänud keha osad ning panid kokku Themise: võimsa roboti, mille päritolu jäi saladuseks. Koos keeleteadlase Vincenti ja piloodi Karaga ning nimetu intervjueeriaga kaitsesid nad maad geopoliitilise konflikti eest ning ka tulnukate rünnaku vastu. Nüüd, kui on möödunud pea kümme aastat teises maailma, tuleb Rose tagasi, et leida oma endised liitlased oma vaenlasena ja kogu planeeti segaduses. Tal tuleb kokku panna endise Maa Kaitse Korpuse riismed samas kui ta oma sõbrad üksteise vastu pööravad.
Fiction, Adventure,

Kas mäletate kuidas eelmine raamat lõppes? „Toto, me pole enam maal.“
Ja nad polnudki, Themis lahkus koos kõigi teiste robotitega, mis olid veel ühes tükis maalt ja läksid nende koduplaneedile, Esat Ektile.

Ka see raamat on üles ehitatud samamoodi kui esimesed kaks, seega on siin intervjuusid ja päevikute sissekandeid, nii olevikust, minevikust, nii maal toimuvat kui ka Esat Ektil toimuvast. Toimuv ei ole kronoloogilises järjekorras vaid vaheldumisi, et mõistaks olevikku ja ka minevikku: miks on Rose koos Vincendi ja Evaga ning Ekiniga tagasi maal. Miks toimetati nad Eestis maandunud Themisest koheselt St. Peterburgi. Kuidas saab Ameeriklase kasutuses olla Lapeteus, see robot, kelle Rose New Yorgis kahjutuks tegi. Miks on üle maa ehitatud „töölaagrid“ kuhu kogutakse inimesed, kelle on palju tulnukate DNAd. Miks Eva vihkab oma isa ja miks on Vincent nõus Venelaste heaks töötama.

Inimesed on ühed imelikud elukad, neil on vaja kedagi keda süüdistada, kui midagi on valesti läinud ja neil on vaja ka oma võimu näidata asju hävitades, et olla kindlad, et neile ikka allutakse. Mitte et kõrgemalt arenenud tulnukad meist palju paremad oleks, nemad lihtsalt on õppinud oma võimujanu rahuldamiseks teisi vahendeid kasutama, kuid varjatult on nad sama julmad ja hoolimatud väikeste kodanike või teistsuguste kodanike suhtes.

See raamat oli suurepärane lõpp Themise failide sarjale. Lõpp oli piisavalt positiivne, piisavalt lootust andev, kuid samas ei pakkunud mingit fantastilist võimalust, kuidas maailmas alati rahu tagada. Inimlik lugu ja põnev lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar