2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 30. juuni 2018

The Thief Who Pulled on Trouble’s Braids


Raamat: The Thief Who Pulled on Trouble’s Braids (Amra Thetys #1) by Michael McClung (2016)
Hinne: B-
Amira Thetys elab kahe kerge reegli järgi: hoolitse oma äri eest ja ära kunagi võta seda isiklikult.
Vargad ei püsi Lucernis kaua elus. Kui üks tema tuttav varas, pärast halvasti läinud tehingut, tänavalt mõrvatuna leitakse, keerab Amra röövidele selja ning asub jälitama midagi palju väärtuslikumat: kättemaksu. Kättemaks, polegi nii kergesti saavutatav. Õudusunenäo väärilised vaenlased – nende seas surematu palgamõrvar ja nõid – usuvad, et Amra käes on Mõõk, mis sosistab vihkamist, legendaarne, vägigi võimas võluese, mille pärast tema sõber oma elu kaotas. Ja Amra vaenlased on valmis milleks iganes, et seda endale saada.

Probleem on selles, et Amral pole aimugi, kus see Mõõk võiks olla. Ta peab selle leidma, ja varsti, või ühineb ta peagi oma kolleegiga külmas hauas, mitte ei maksa tema surma eest kätte.
Mystery, Fantasy,

Varas, kes sikutas probleemi patsist on üks huvitav lugu vargaplikast, või varganaisest, kes on oma töös väga hea ja kes naudib oma elu sellisena nagu ta on. Tal on head sõbrad ja paar vaenlast, kuid ta elu on hea. Seda kuni päevani, kui üks ta sõber tuleb kiirustades tema juurde, toob talle ühe tüki oma saagist hoiule, kuna tema klient tahtis ta tasust ilma jätta ja ta lootis nendega kokkuleppele jõuda enne kui ta vääriseseme neile tagasi annab. Kuid kui Amra läheb hommikul otsima oma sõpra või siis tema koera toitma, kuni sõber välja ilmub, leiab ta eest ulguva koera ja surnukspussitatud ning piinatud sõbra.

Sellele järgnevad saladuste paljastused, üllatused, uued sõbrad, uued mõjuvõimsad toetajad ning uued ja veelgi hirmutavamad vaenlased ning ennustus, et ees ei oota pehmed padjad ja mugav elu vaid ohtlikud vaenlased ja palju verd, nii Amra kui ka tema vaenlaste oma.

See on kiire ja kaasakiskuv lugu, kus on maagiat, sõprust, surma, iidseid jumalaid ja jumalannasid. Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar