2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 14. märts 2022

Jänesefaktor

Raamat: Jäniskerroin by Antti Tuomainen, tõlge Mihkel Mõisnik (2021) Varrak, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59527016-j-nesefaktor               

„Jänesefaktorˮ on triloogia esimene raamat ja me tutvume seal kindlustusmatemaatiku Henri Koskisega, kes jääb ootamatult tööta. Üsna pea pärast seda sureb ta vend ja pärandab talle seikluspargi, mille töötajad ja rahaline seis on ühtviisi kahtlased. Tundub, et kõige hullemad rahalised probleemid tulevad kurjategijatelt võetud laenudest, sest nüüd tahavad kurjategijad neid tagasi.

Fiction, Mystery, Humor


Kui seda raamatut millegagi võrrelda, siis Jonas Jonassoni raamatutega “Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad” ja “Kättemaks on magus AS”. 

Selline omamoodi jabur lugu “Suure paugu teooria” sheldonilikust tüübist, kes on siiani elanud vaid tabelite ja numbrite maailmas, kust ta ei tahtnud sugugi välja tulla, sest kõik oli talle sobilikult reguleeritud ja rutiinne, seega kui ta ülemus hakkab temalt tahtma mingeid tundeid ja suhtlemist ja kõike muud kui asjaliku olemist, siis ta pigem lahkub sellest hipilikust töökohast, kui et jätkab.

 

Kuid siis teeb elu veel ühe imeliku pöörde ja ta peab üle võtma oma ootamatult surnud venna seikluspargi, mis on kõike muud kui reguleeritud ja rutiinne töökoht. Kuid Henri on kohusetundlik, seega asub ta populaarset kuid makseraskustes seiklusparki korda seadma. Lihtne ju, kas pole.


Hah. Midagi pole enam lihtne kui mängu tulevad Sisalikmees ja AK ja Suurmees ja see öine külaline ja too öine külaline ja töötajad, kes ootavad temalt asju mida ta vend neile lubas ja … ja siis ilmuvad tema hinge veel mingid imelikud arusaamatud tunded, mis ei tohiks mitte kuidagi tema elu segama tulla. 


Siin on põnevust ja huumorit ja jaburust ja see on vägagi filmilik lugu.

Päris hea vaheldus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar