2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 7. märts 2022

Seltsis segasem

Raamat: A Patchwork Family by Cathy Bramley, tõlge Ülle Jälle (2021) ER, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59430367-seltsis-segasem              

Gina Moss on aastaid rahulikult ja konflikte vältides vedanud oma lastehoiu äri maalilise viktoriaanliku Evergreensi häärberi valvurimajakeses. Järsku aga muutub kõik. Uued omanikud tahavad valduse ära müüa. Mis nüüd teha? Kuhu minna? Mis saab Ginast ja häärberi teistest, vanaldastest elanikest, kellest on saanud Ginale juba nagu pere?


Nüüd asub Gina esmakordselt otsustavalt tegutsema ja oma unistuste elluviimise eest võitlema. Et aga selle käigus võib endale ka erakordse kaaslase leida, tundub esialgu küll ilmvõimatu..

Romance, Drama


“Seltsis segasem” on üks vägagi tüüpiline, võibolla et liigagi tüüpiline rom/com. On kangelanna, keda armastavad kõik ta naabrid ja töökaaslased. Siis kohtub ka meet cute hetkel oma elu armastust, kuid nagu ikka peab nende esimese kohtumise õhetus hääbuma ja selguma midagi negatiivset, mis paneb kangelanna oma kangelast vihkama. Ning siis muutub see vihkamine peagi taas armastuseks, kui kangelane paljastab oma õrnema külje, mis on just selline külg mis puudus kangelanna esimesel abikaasal. Ja lugu saabki oma õnneliku lõpu? Ei veel.


See kõik ei saa olla ju nii lihtne, seega enne kui õnnelik lõpp saab tulla, on vaja veel midagi negatiivset ja midagi spontaanset ja vaid siis saab raamat lõppeda positiivse järelsõnaga, kus kõik osalised, niis suured kui väikesed, noored ja vanad, leiavad oma õnneliku lõpu. No selline tüüpiline, filmilik raamat.


Tõsi, siin on kohti, mis on totaalselt üle võlli või siis täiesti uskumatud, kuid see ongi ju raamatute võlu, et lugu on autori fantaasia ja ei peagi olema reaalsusega võrreldav. 


Kerge ja tore lugemine, ning sobib eriti hästi lugemiseks aasta lõppu, kuna lugu saab oma õnneliku lõpu jõuluõhtul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar