2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 30. märts 2022

Poeg

Raamat: Sønnen by Jo Nesbo, tõlge Annika Kupits (2021) Varrak, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59768189-poeg                

Sonny Lofthus, kunagine klassi priimus ja helge tulevikuga maadleja, on vanglas veetnud kõik oma täiskasvanuelu kaksteist aastat, kandes karistust teiste kurjategijate pattude eest. Kinnipeetavad käivad sellele salapärasele ja vaikivale heroiinisõltlasest üksiklasele pihtimas. Kuni ülestunnistus Sonny isa, legendaarse politseiniku surma kohta muudab kõikide tegelaste elu jäädavalt. Sonny isiklik ristiretk Oslo kireval kriminaalmaastikul on pöörde- ja detailirohke ning pinge püsib viimaste lehekülgedeni. See on mitmetasandiline lugu korruptsioonist, armastusest, sõltuvusest, õiglusest, kättemaksust ja usust, aga muidugi mitte ainult.

Crime, Mystery, Thriller


“Poeg” lugu on kahest mehest, politseinikust ja vangist. Politseinik on kaua oma ametis olnud, näinud ja teinud kõike, ka kõige hullemat, mida allmaailmaga tegelemine pakkuda võib. Vang on kunagi olnud täiesti tavaline teismeline, kelle isa, politseinik, sooritas enesetapu ja tunnistas üles, et on teinud koostööd allmaailmaga, ning pärast seda sai poisist narkoman ja peagi sattus ta vanglasse. 


Lugeda seda on nagu ekselda mööda labürinti ja eesmärk pole mitte ainult labürindi südamesse jõudmine vaid teel tuleb koguda ka erinevaid puzzle tükke. Mõni lugeja paneb puzzle enne keskpaika (lõppu) jõudmist kokku, mõnel läheb sellega kauem, kuid üks on kindel, et mõned tükid on meelega välja jäetud.


Selles loos on suurepärased karakterid, olgu nad siis head või halvad või segu heast ja halvast ning olgu nende osa raamatus väike või suur. 


Sonny on andekas noormees, kes vangi läinud väga noorelt ja ta pole kursis eluga vanglamüüride taga, seega kui ta vabaneb, peab ta uue eluga elamist õppima, kuid vaatamata nendele raskustele, suudab ta lühikese ajaga korraldada kõik nii, et ta saab oma eesmärgi täita enne, kui politsei ta kätte saab. 


Simon Kefas pika staažiga mitmeid kordi läbi põlenud ja isiklike probleemidega politseinik. Tema pahe pole alkohol, tema on oma pahest aastaid tagasi lahti saanud, kuid see ei tähenda, et tal muresid poleks - ta naine on pimedaks jäämas ja tal on vaja raha, et naist aidata, kuid ta on vist ainus politseinik, keda allmaailm tunneb kui murdumatu. 


See ei ole kerge lugu, kuid see on väga huvitav lugu nagu Nesbo raamatud ju teadagi on. Sellest raamatust pole ka kerge rääkida, sest ei taha kuidagi midagi tähtsat ette ära rääkida, parem on ise selle hullumeelse labürindijooksuga kaasa minna ja puzzletükke koguda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar