2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 26. märts 2023

Külmad valged talveööd

Raamat: Kalla, vita vinternäter (Cilla Storm #3) by Christoffer Holst, tõlge Mari Tuulik (2023) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: 

https://www.goodreads.com/book/show/123163809-k-lmad-valged-talve-d              

Jõuluflirt, kuum glögi ja vereplekid lumel Cilla Stormi tunneme juba kahest Christoffer Holsti muhekrimkast.


Seekord läheb ta jõulupühi veetma sõprade juurde lumme mattunud Idre Fjälli külla. Kui ometi ka poiss-sõber Adam oleks saanud kaasa tulla! Aga Cillale kõlbab kaaslaseks ka Adami ema, särtsakas Rosie. Peagi kohtuvad sõbrannad sümpaatse mäevahi Frankiga ning Rosiel kerkib küsimus, kas üks koos joodud õlu on juba kohting. Kaunid mägised maastikud, päevad suusamäel, maitsvad jõuluroad, kuum glögi, toredad kaaslased …


See talveidüll katkeb järsult, kui ühel hommikul jõulu eel leitakse metsast salapärastel asjaoludel surma saanud noormees. Mis juhtus seal sel külmal talveööl?Uudishimulike sõbrannade meelest viivad jäljed ümbruskonna uhkeima villa juurde, kus elab väga jõukas pere. Mis toimub seal peres suletud uste taga? Ja kas jõutakse saladus lahendada, enne kui jõulumeeleolu laskub üle ilma ja üle nende hubase suusamajakese?

Crime Mystery, Romance


Kolmas Cilla Stormi lugu. Cilla kirjutab endiselt tõsielu krimilugusid taskuhäälingule, ning taas kord on ta uue loo otsingul. 

Saabumas on jõulud, kuid ei Cilla ega Adam ega ka Rosie ole erilised jõuluinimesed. Nad on aastaid selle püha üksi mööda saatnud ning Adam ja Rosie on enamasti sellel ajal tööl olnud.

Kuid sellel aastal võtavad Cilla sõbrad nad oma uude suusamajja Idre Fjälli kaasa. Suusamäed, lumised nõlvad, jõulutuled igalpool - need saavad olema erilised jõulud!


Kuid Idre Fjällil on ajalugu, kriminaalne ajalugu. Aastakümneid tagasi röövis üks isa oma imikust lapse ja elas temada päevi õhukestest tekkidest tehtud telgis, kuni nad leiti. Laps oli alajahtunud ja aastaid hiljem haigestus ta tõsiselt ning selle tagajärjel jäi ta ratastooli. Kuid see poiss on üle Rootsi tuntud andekas pianist. Selleks talveks on tema ema talle palganud seltsilise, kuna tema ja tema uus abikaasa on jõulueelsel ajal ülimalt hõivatud. Isegi kui esialgu ei saa Frederik ja Sebbe läbi, siis peagi leiavad nad ühise keele, leiavad neile sobiva päevarutiini … kuni Sebbe leitakse vahetult enne jõule järsaku põhjast, surnuna.


Et siis taas kord ei saa Cilla ja Rosie lihtsalt nautida suusanõlvadel suusajänkudeks olemist ja suurepäraseid jõulutoite koos rohke veiniga. Seekord siis asuvad nad uurima miks oli Sebbe öösel seal järsakul, kust ta kukkus; mis on selle perekonna saladus, kus ta töötas ja mis tegelikult selles suurepärases suusakeskuses toimub. Ning loomulikult ei saa ju olla Cilla ainus, kellel on silmarõõm, nüüd on täpselt õige aeg ka Rosie jaoks keegi leida.


See pole üldsegi mitte tavapärane muhekrimi - laip, kohalik busybody asub asja uurima loos, mis on vürtsitatud huumori ja romantikaga. Siin on midagi palju pahatahtlikumat mängus, mis teeb loo veelgi põnevamaks ja puudust pole ka  humorist ning romantikat on täpselt õiges koguses.

Täitsa hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar