2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 26. märts 2023

The One Who Fell

Raamat: The One Who Fell by Kerry Wilkinson (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/123192845-the-one-who-fell   

Rannikulinnas Whitecliff, hoolitsevad kõik kõigi eest. Igaüks teab kõigi nimesid. Ja kõik teavad kõigi saladusi …

Kuuvalgus langeb punasekatuselise maja katusel seisvale tüdruku kujule. Tema valge kleit ja blondid juuksed hõljuvad tuules. Ja siis - on ta kadunud.

Millie Westlake töötab vabatahtlikuna vanadekodus, et pääseda Whitecliffis keerlevatest kuulujuttudest. Kuid kui ta räägib ühe eaka elanikuga, Ingridiga, räägib vanaproua Millile imeliku loo sellest, kuidas ta olla näinud teiselpool orgu oleva maja katuselt lükati üks tüdruk alla…

Kõik arvavad, et Ingrid ajab segasst, kuid Millie teab, mis tunne see on kui keegi sind ei usu. Ta vanemad surid aasta varem ning Whitecliffi elanikud, usuvad endiselt, et tema tappis nad. 

Millie hakkab otsima tõendeid, et Ingrid tõesti nägi seda mida ta väidab näinud olevat, ning purunenud katusekivi võib vabalt olla see tõend mida ta vajab. Kuid siis ilmuvad Millie aeda imelikud jalajäljed ja ta on kindel, et keegi jälgib teda.

Kas Ingrid ja Millie on sattunud millegile ohtlikule? Ning kui linn on nagunii tema vastu, kas Milliel tuleb esmalt omaenda saladused lahendada enne kui need surmavaks võivad muutuda?

Criminal Mystery


“See, kes kukkus” on üks väga vastuoluline krimipõnevik. See nagu oleks muhekrimi, kuid samas ei ole ka. Ja see krimiosa on tegelikult siin loos muu sisuga võrdlemisi väike, palju suurem ja tähtsam on peategelase peredraama. 

Millie oli täiesti tavaline edukas ürituste korraldaja, kellel oli armastav abikaasa ja armas pojake. Tema isa oli armastatud telenägu ja kõik olid õnnelikud. Kuid siis satub Millie nägu kõigi ajalehtede esikaanele, kui ta jääb vahele abielurikkumiselt parlamendi liikmega, kes Millie kohe ilma tagasivaatamata “bussi alla” lükkab. Ta jääb ilma kõigest, oma tööst, oma pojast. Ja siis surevad ta vanemad ja kui ühes artiklis on lause, et Milliet ei süüdistata, usuvad kõik, et tema käsi oli ta vanemate surmas mängus.

Nüüd elab ta oma vanemate majas, pakub kodust koerte hooldamisteenust ja töötab vabatahtlikuna hooldekodus. Ta näeb oma poega üle nädalati ja ta ei teeks midagi et ta selle võimaluse kaotaks.

Kuid nüüd, kui ta asub uurima seda mida Ingrid võibolla nägi, paneb ta oma senise rahuliku elu ohtu. Esialgu kardab ta ka seda ajakirjaniku, kes kirjutas selle õnnetu lause, kuid just sealt saab ta seekord kõige rohkem abi.

Ja nii siis ongi, et üheaegselt saame teada Millie minevikust, miks ta tegi neid asju, mis ta endise elu peapeale pööras ja milline on ka tema vanemate minevik. Ning tasapisi, läbi mitme komistamise ja sammude segamise jõuame lõpuks ka välja selleni, kas see mida Ingrid nägi ikka tõesti toimus ja milline kuritegu tegelikult selles loos on toimunud.


See on huvitav lugu. Jah, siin on liigagi palju erinevaid liine ja vahepeal ei saa üldse aru, miks üks või teine asi toimub ja kuidas see väike linnake vahel nii suureks muutub, või vastupidi kuidas see väike linnake vahel nii tilluke on, kuid põnev oli seda kuulata ikkagi ja sellist lõppu poleks ma kohe kindlasti oodanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar