2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 22. august 2023

Forever Hold Your Peace

Raamat: Forever Hold Your Peace by Liz Fenton, Lisa Steinke (2023) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/184536353-forever-hold-your-peace  

Kui noored, kes on äsja kihlunud, kutsuvad oma vanemad, kes on lahutatud hilisele hommikusöögile, ei osanud keegi arvata, millised saladused avalikuks tulevad. Vanemad on omakeski lootnud, et kohtudes oma võibolla tulevaste sugulastega, suudavad nad omavahel kokku leppida, et noored kiirustavad liialt - nad on ju alles ülikooli lõpetanud ja ka nende tutvus on alles verivärske.

Kuid probleemiks ei osutu mitte liialt kiirustavad noored, vaid  pruudi ema June ja peigmehe ema Amy. Need kaks on endised parimad sõbrannad, kes pole rääkinud pärast seda, kui nende sõprus kakskümmend viis aastat tagasi lõhki läks. Endiselt segaduses sellest soovimatust taaskohtumisest ja soovides tähelepanu oma minevikust eemale suunata, et aastakümnete tagused saladused ja rivaalitsemised päevavalgele ei tuleks, suunavad ema  kogu oma energia selle, kes võidab Kõige Entusiastlikuma Ema tiitli.

Kuid kui nende ajalugu – ja praegused trikid – ähvardavad lõhkuda õnneliku paari tuleviku, leiavad June ja Amy ühise pinna ja neist saavad ootamatud liitlased, kes annavad endast kõik, et tagada oma laste (ja ka nende endi) loole õnnelik lõpp.

Romcom, Family Drama, 


“Vaikigu igavesti” on vägagi tüüpiline romcom. Selline peredraama romcom, mille taustaks võiks käia laul “Pere on väike, aga suur skandaal”. Noh jah, siin pole probleem selles, et armunud noored oleks veresugulased, vaid selles, et nende emad on kunagi olnud parimad sõbrannad ja nad läksid lahku siis kui … noh jah, eks seda peate ise lugema.


Kogu see lugu käibki selle ümber, et need kaks täiskasvanud naist ei taha silma vaadata kunagisele probleemile ja selle asemel hakkavad nad hoopis üksteist üle trumpama pulmade korraldamisel. Seda tehes tekitavad nad ka probleeme noorpaari vahel, kes ei tea enam, kas nad peavad oma ema poole hoidma või hoopis oma tulevase ämma või … Ega isad ka palju ei aita, eks üks neist on ju ka selle mineviku plahvatusega seotud ja nagu ka siis ei suuda ta nüüdki õigeid sõnu õigel hetkel öelda.


Kuid see poleks romcom, kui kogu see jant ei viiks välja õnneliku lõpuni, ning kes teab, kas ainult ühe või hoopis mitme õnneliku lõpuni. 


Et siis selline kiire ja hea lugemine/kuulamine, kuid ei midagi erilist, millest koju kirjutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar