2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 28. august 2023

Lewise malenupud

Raamat: The Chessmen by Peter May (2023) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/168839734-lewise-malenupud

Elu Lewise saarel, Šotimaa metsiku, kuid kauni loodusega kauges nurgakeses, kulgeb endiselt pidevas võitluses loodusjõududega.

Fin Macleodist on saanud Lewisel eraomanduses oleva maavalduse turvaülem ja tema ülesandeks on teha lõpp saarel toimuvale suuremahulisele salaküttimisele ja röövpüügile. See töö viib ta uuesti kokku Whistler Macaskilliga, kohaliku röövpüüdja, Fini teismeea sõbra ja ammuse saladuse teadjaga.

Aga kui nende taaskohtumise tagajärjed vägivaldse ja pahaendelise suuna võtavad, mõistab Fin, et tõe väljaselgitamine võib hävitada tuleviku.


Triloogia kolmandas osas leiavad lahenduse mitu olulist küsimust, mis on varasemates raamatutes lahtiseks jäänud. Lahenduse, mis sobib May kirjeldatud süngele ja tuulisele Lewise saarele selle äratuntavalt raske, mineviku taagast laetud õhustikuga.

Mystery, Crime


“Lewise malenupud” pakub taas lugusid nii olevikust kui minevikust. Nagu juba eelnevatest selle sarja raamatutest oleme lugenud, on need saared seal Šotimaa lääneservas on täis saladusi. Seekord pole siis saladus mitme põlvkonna tagune, kuid seda on siiski õrnalt oma süleluses hoidnud mägijõgi, mis nüüd on kivide liikumise tagajärjel veest üleöö tühjaks jooksnud.

Macleod tõmmatakse taas uurimisse, millega ta tegeleda ei taha, sest seegi kord puudutab see teda, võibolla mitte nii lähedalt, kui eelmised, kuid siiski, need saared on ju väikesed ja inimesi on seal vähe, seega on vägagi suur võimalus, et eakaaslasi ikka tuntakse.

Siin on nii mitu erinevad kihti ja nii palju juhtlõngu, et vahepeal tuleb lugeda tähelepanelikult, et mitte tähtsaid hetki maha magada. Jah, May krimid pole kiired ja küüsinärivalt põnevad, kuid nad on selle asemel rahulikud ja sügavad ja pakuvad lisaks krimile ka inimsuhteid ja Lewise saare kultuurilisi omapärasid.

See raamat ja ka kogu see sari on põnev, hoopis teistmoodi lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar