2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 26. veebruar 2024

Kohtamine kurjusega

Raamat: Date With Malice by Julia Chapman, tõlge Piret Orav (2023) ER, RR, A Hinne: B

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/202957984-kohtamine-kurjusega 

Sel talvel on Dalesis sünged nii ilm kui lood…

Kui Dalesi Detektiiviagentuuri tuleb proua Shepherd, kes on üsna veendunud, et keegi püüab teda tappa, siis peab Samson O’Brien tema hirmu segaduses vanainimese seosetuks jutuks. Kuid pärast mitut häirivat vahejuhtumit Nõmmevilla-nimelises eakatekodus hakkab ta tasapisi kahtlustama, et vanaproua väitel võib tõepõhi all olla küll.

Nii peab Samson just enne jõule hakkama tegelema väga keerulise juhtumiga, mis nõuab kohalike inimeste usalduse võitmist. Kuna valikut pole, võtab ta appi samuti kohaliku – ägedaloomulise Delilah Metcalfe’i.

Soovides paljastada Bruncliffe’i eakaid ähvardava kurjuse, peavad Samson ja Delilah keset Yorkshire’i talve taas koostööd tegema. Pealegi võib see kurjus ähvardada ka neile väga lähedasi inimesi.

Criminal, Romance, Humor


Dalesi Detektiiviagentuuri teine lugu pakub taas lugejatele huumorit, põnevust, tasapisi susisevaid tundeid, võrratud talvist loodust ja peresuhteid, mis võivad halvast heaks muutuda vaid ühe hetkega (kõik sõltub sellest, kuidas suhtutakse loomadesse :)).

Samson ja Delilah kemplevad endiselt, kuigi võiks ju arvata, et pärast eelmise raamatu lähedat kokkupuudet surmaga, saavad nad oma sõjakirve maha maetud, kuid ei, aga eks sellele annab kaasa ka see, et kummalgi on saladusi, mida teisega jagada ei taheta. Kui nad aga üheskoos uusi, tiba imelikke juhtumeid lahendama asuvad, leiavad nad ühise keele.

Selle sarja raamatud on nii mõnusalt muhedad, nii suhete kui ka krimi poole pealt, kuid samas on siin ka piisavalt põnevust, et raamatut ühe õhtuga läbi lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar