2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 3. august 2015

The Silver Witch



Raamat: The Silver Witch by Paula Brackston (2015)
Hinne: B
Aasta pärast abikaasa äkilist surma kolib keraamika kunstnik Tilda Fordwells lõpuks üksildasse talumajja Welshis, mis oleks pidanud saama nende uueks koduks. Ta loodab et majakese vaikne ümbrus aitab tal tema leina mahendada, ning vabaneda ka elavatest meenutustest, kuidas Mat suri. Kuid selle asemel tundub hoopis, et lähedal orus olev järv äratab hoopis Tildas miski, mis siiani on vaiki olnud – sensitiivsuse ning minditsuguse jõu. Loomad otsivad ta lähedust, tema ümber kipub elekter ära minema, ning kõige imelikumad on need uued nägemused, mis teda nüüd saadavad – paat iidsete inimestega sõitmas tema poole üle järve.

Sama järve ääres elas Kelti aegadel Serena, nõid ja šamaan. Teda austati kuid kardeti, temas hoiti eemale, kuna ta välimus oli teistest erinev. Kui ta nägi nägemust sellest, et Prints oli keset rästikute pesa, hoiatas ta Printsi, et teda reedetakse seestpoolt. Prints Brynach armastas ja ka austas teda, kuid ei suutnud uskuda, et keegi tema lähikondlastest võiks tähata talle halba, isegi siis veel mitte, kui oht oli juba väga lähedal.

Tilda lein hakkab tasapisi tuhmuma tema äsjaleitud võimete ja värske armastuse taustal. Kui ta hakkab uurima järve maagiat ja ka enda maagiat avastab ta Serena, naise keda ta oli paadis näiunud. Nende kahe elud on üllatavalt üksteise peegeldused, vihjates et nende kahe vahel võib olla tugev side. Kui Tilda satub tumedate jõudude rünnaku alla, mis oli ennustatud Serena poolt, peab Tilda usaldama Serenat ja iidset maagiat, kui ta ei taha et surm ja õnnetus taas kord ta elu tuhandeks tükiks ei kisuks.
Thriller, History, Mystery, Paranormal

Esimese asjana ütleks kohe ära, et kui teile meeldivad Barbara Erskine ja M.J. Rose raamatud, siis meeldib teile väga ka see raamat.

See on siis lugu Tildast – keraamikakunstnikust, kes on aasta tagasi oma abikaasa kaotanud pärast mesinädalaid ning asub nüüd elama majja milles nad lootsid üheskoos pere luua. Selles majas on probleeme elektriga, seega otsustab Tilda elada oma elu küünla valgel ning ehitada ka kividest põletusahju oma keraamika tarbeks. Ühel hommikul kui Tilda läheb jooksma järve äärde päästab ta koera julmade omanike käest ning teisel hommikul näeb ta nägemust iidsest paadist ja naisest ning teisel päeval kodus külastab teda nägemus naisest, kellele on osaks saanud vägagi julm peks. Tasapisi õpib Tilda tundma oma naabreid ning Dylan aitab tal ka selgusele jõuda, kes on need naised keda ta näeb ning kuidas nad on seotud Tidaga ning selle kohaga.

Teine tähtis tegelane siin raamatud on Serena – šamaan ja nõid, kes teenib oma Printsi hoiatades teda omade seast tuleva reetmise eest, püüab aidata ka Printsessil rasedaks jääda, ning Serenast saab ka Printsi ainuma järeltulija ema. Serenal on ka konkurent, Printsessi teenijanna, kes tegeleb mustade jõududega, ning kes on valmis tegema mida iganes, et vaid tema käskijanna õnnelik oleks.



Nende kahe elud on omavahel seotud kõige üllatuslikumal moel. Sellel ajal kui Tilda püüab üle saada oma kaotustest ning ühineda taas elavate inimestega, peab Serena kaitsma oma Printsi, tütart ning teisi kes neid ümbritsevad. Üks neist elab minevikus teine olevikus.

Kogu see lugu on täis huvitavat ajalugu, huvitavat kunsti, uskumusi, müütilisi olendeid, õudust ning natuke romantikat. Igatahes oli see raamat parem kui Paula eelmine raamat, The Midnight Witch.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar