2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 2. september 2014

The Beautiful Ashes

Raamat: The Beautiful Ashes (Broken Destiny #1) by Jeaniene Frost (2014)
Hinne: B
Varjude maailmas on kõik võimalik. Kuid oma saatuse eest ei põgene ka seal.

Juba lapsepõlvest saati on Ivy näinud nägemusi imelikest maailmadest, mis on peidus meie maailmas. Kuid kui ta õde kadunuks jääb, saab Ivy teada vägagi kohutava tõe – tema nägemused on reaalsed ning tema õde on vangis ühes neist paralleel maailmadest. Ning ainus inimene kes teda usub on ohtlikult atraktiivne noormees, kes on vastavalt iidsele legendile, loodud teda reetma.

Adrian võis küll selja keerata neile, kes teda kasvatasid, kuid see ei tähenda seda, et ta saab sama kergelt hüljata ka talle määratud saatust … ja see ei loe, kui tugevat tõmmet ta Ivy vastu tunneb. Üheskoos tuleb neil leida võimas iidne relv, mis aitab Ivyl päästa ta õde, kuid Adrian teab midagi mida Ivy ei tea: iga samm viib Ivy lähemale tüdruku enda saatusele, ning sõjale mis meie maailma ähvardab. Varem või hiljem seisavad Ivy ja Adrian erinevates leerides. Ning nende vahel pole muud kui tuhk …
YA, Paranormal, Romance, Action

Jeaniene Frost, kelle sulest on tulnud suurepärased Night Huntress maailma raamatud, on nüüd siis alustanud uue sarja kirjutamist.

Seekord on siis lugu deemonites ja inglitest ja inimestest (loe: etturitest) (kas ei tule tuttav ette – J.R. Ward Fallen Angel sari?) See lugu on siis paranormaalsetest tegelastest, armastusest, usaldusest ja usust.

Kui ma raamatut lugema hakkasin, siis ma püüdsin oma ajusoppidest üles leida, et kas selle raamatu Adrian polnud mitte juba ka Night Huntressi maailmas koos Cati ja Bonesiga, sest alguses ei paljastata milline olevus Adrian on, kuid see on kindel, et ta pole päris tavaline inimene. No kui ka Cati maailmas oli Adrian, siis polnud see kindlasti see sama Adrian.

Ivi on siis ühe iidse suguvõsa viimane järglane ning sellega seoses on tal võimeid, mida tavainimestel pole. Kui ta õde röövitakse ja vanemad tapetakse, asub ta ise otsima röövijaid, et õde päästa.

Otsingute käigus satub ta Adriani otsa, kui Ivyt rünnatakse ja Adrian talle appi tuleb, et põgeneda. Põgenedes kohtuvad nad Zackiga , ingliga, kes on saatnud Adriani Ivyt aitama. Kui Zack paljastab kes on Ivy kauged esivanemad, satub Adrian raevu ning vannub, et ta teeb kõik endast oleneva, et mitte täita talle antud saatust, kuna pea kõik tema esivanemad on Ivy esivanematele kuidagi halba teinud.

Kuid kõigel sellel pole mingit tähtsust, sest üheskoos tuleb neil minna otsima deemonite maailmast seda relva mille abiga saaks Ivy päästa oma õe ning Adrian hävitada selle deemoni kes teda kasvatanud on. Ja otse loomulikult suudab vaid Ivy tajuda kus on relv ja Adrian suudab leida uksi, mis viivad deemonite maailma.

Kui saata mingile tähtsale ja ohtlikule missioonile kaks inimest, kes on oma liigi parimad esindajad (Adrian on laiaõlgne, pesulauakõhuga, pea kaks meetrit suu_vett_jooksma_panevat isane ja Ivy on väike, pikkade tumedate juustega, mõõdukalt sportlik neiu) siis ei saa ju teisiti, kui neil hakkavad üksteise vastu tunded tekkima. Kas see on siis ülim viha või ülim iha, kuid nad mõlemad usuvad, et see armastus mida nad tunnevad ei ole kuidagi seotud nende saatusega.

Kui Ivy saab teada, kes on Adrani esivanemad ja kuidas ta Ivyga seotud on siis kaotab Ivy viimasegi usalduse Adriani vastu ning astub samme, mis võiks tähendada nende mõlemi lõppu, kuid kuna siiski on tegemist sarja esimese raamatuga, siis lõppeb raamat põhimõtteliselt õnnelikult nii nagu arvata olgii ning lugu jätkub järgmises raamatus.

See oli hea raamat, kerge lugeda. Tõsi, vahel tiba etteaimatav, kuid siiski huvitav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar