2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 25. veebruar 2021

Eesti ravimtaimed III

Raamat: Eesti ravimtaimed III by Ain Raal, Kristel Vilbaste (2020) Varrak, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/57203834-eesti-ravimtaimed-iii       

Selles raamatus on lood 30 Eesti ravimtaimest, millest mitmed on ka maitsetaimed. Saame nende kõigiga lähemalt tuttavaks: kuidas neid ära tunda, mis nimetusi nad kannavad ja kuidas rahvas neid vanasti ravimisel kasutas. Ühtlasi uurime, kuivõrd on põhjendatud ühe või teise taime tänapäevane kasutus raviotstarbel.

Raamatus on põhjalikult tutvustatud iga taime nüüdisaegset tõenduspõhist kasutusviisi, droogi keemilist koostist ja toimeid, kogumist, kuivatamist ja säilitamist. Tarvitamisõpetused tuginevad uusimatele teadusuuringutele ning lähtuvad iga taime kasutamisega seotud ohtudest, kusjuures silmas on peetud ka toimet, mis avaldub, kui konkreetset taime kasutada koos ravimitega.

Study


Kui esimese raamatus olid tuntuimad ravimtaimed ja teises raamatus võeti läbi “ravimtaimed”, mis on valel kasutamisel pigem mürgised, siis kolmas raamat teeb ülevaate neist ravimtaimedest, millega me tegelikult ühel või teisel kujul puutume kokku igapäevaselt, olgu nad siis maitsetaimed või tuntud “nõiarohud”, või on siis lihtsalt nende nimes -rohi, kuid see ei tähenda veel tegelikult seda, et nime taga ka raviomadused oleks.


Sibul, seller, aaloe, münt, koriander, belladonna, rabarber, ingver on vaid mõned tuntud nimed sellest raamatust ja ka siin on nii mõnigi taim, mis pigem sobib vaasi või kiviktaimlasse, või siis tavalist salatit värskendama, kui rohukappi.


Väga hea täiendus eelnevale kahele osale.

Rabarber - pista isu korral põske rabarberiroots või paar ja ära selle juurestikku ravimiks pea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar