2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

neljapäev, 11. veebruar 2021

Viimane soov

Raamat: Ostatnie życzenie/The Last Wish (The Witcher #0.5) by Andrzej Sapkowski, tõlge Aarne Puu (2011) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/15821634-viimane-soov     

“Viimase soovi” mõistatuslik kangelane on valgejuukseline nõidur Geralt, kelle ametiks on riikide ja nende elanike rahu häirivate ebardite tapmine. Kuid üha tihemini tuleb tal endale tunnistada, et vastane polegi see, kes ta esmapilgul paistab: süütu inimene on moondatud libahundiks ning kõige kaunim naeratus võib kuuluda salakavalale vampiirile. Inimlikkust ei saa välimuse järgi hinnata.


Raamat koosneb kuuest seikluslikust loost, mida ühendavad lood pealkirjaga “Mõistuse hääl” – need seletavad lahti nõidur Geralti tausta ja tegutsemismotiivid.

Fantasy, Fiction, Adventure, Paranormal


“Nõiduri” esimene hooaeg on tehtud osaliselt selle raamatu järgi. See peaks olema kogumik lühilugudest, kuid need lühilood on üksteisega rohkem seotud kui “Haldjavere” peatükid.


Need lühilood, mis seletavad lahti Geraldi tausta, tema seotust sellega, mis edasi tuleb. Kuid sellest raamatust puudub Yenneferi lugu, mida on sarjas palju rohkem. Nendes lühilugudes ei tapa Gerald vaid koletisi, ta peab ka vabastama inimesi nõidustest ja ka kaitsma koletisi inimeste ja teiste koletiste eest. 


Kuid need lood pole lihtsalt fantaasia maagilisest maailmast ja olevustest, seda võib tegelikult võtta kui tuntud muinasjuttude ja legendise uusversiooni. Tuntuimad lood, mida on kerge ära tunda on Lumivalgeke, Tuhkatriinu, Aladini imelamp, Demetre ja kindlasti on siin ka veel lugusid, mida ma ära ei tundnud. Kuid kõik need tuntud ja tundmatud lood ja legendid on väga kavalalt siia lugudesse sisse põimitud, kas rääkides neist otse või siis vihjetega.


Seda Geraldi lugude kogumikku, mis on seotud teiste muinasjuttude ja legendidega on väga põnev lugeda. Ma ei tea, kuidas oleks seda lugeda olnud, kui ma poleks ennem sarja näinud, sest praegu võrdlesin ma nähtut loetuga, ning tuleb tõdeda, et sari on väga hästi tehtud. Ja ka lugemine oli väga hea.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar