2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 4. veebruar 2021

Vanemuise väits

Raamat: Vanemuise väits (Supilinna salaselts #11) by Mika Keränen, illustraator Marja-Liisa Plats (2020) RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55697134-vanemuise-v-its     

Eesti Rahva Muuseumis pandi toime jultunud kuritegu – keegi varastas väärtusliku dekoratiivnoa. Varas tegutses Aleksis Kivi "Seitsme venna" etenduse ajal, kui "Uurali kaja" näituse valvesüsteem oli välja lülitatud. Muuseumidirektori palvel hakkavad rampslased asja uurima. Kas kurikael on ERMi töötaja, muuseumikülastaja või hoopis keegi etenduse ajal ringi hulkunud inimestest? Mida kujutab endast Tartu toiduklubi?


Põhjalik detektiivitöö ja väike kavalus aitavad ka seekord salaseltslastel süüdlase kinni nabida.

Children, History, Criminal Mystery


Minu esimene Keräneni raamat :)


See huumoorikas kriminaalne põnevik, kus lapsed lahendavad vargusjuhtumit ERMis on väga andekalt kokku pandud. Lisaks kriminaalsele põnevusele on siin tähtsal kohal ka ajalugu ja Tartu linn. Korralik tutvustus nii ERMile kui ka Tartule.


Kriminaalne lugu keerleb seekord ootamatult kadunud noa ümber. Nuga, mis oli osa “Uurali kaja” näitusest, kaob muuseumi ruumides toimunud etenduse ajal ja kahtlusalused on kõik, keda võib videosalvestuselt näha, et nad viibivad etendusest eemal kauem kui minut. Lisaks neile leiavad noored detektiivid, et kahtlaselt käituvad veel teisedki. Seega hakkavad nad ükshaaval kahtlusaluseid jälitama, et nende süüd või süütust tõestada. 


Lugu algab põnevalt ja läheb ka edasi ladusalt, kuid lõpp oli minu jaoks liiga kiire. Ma ei saa kuidagi lahti mõttest, et joostes ei jõua keegi kuidagi ülikooli tagant raekoja ette kiiremini kui rattaga sama teed sõites. Rattad peaks ikka palju rutem selle tee läbima, mitte kümme minutit hiljaks jääma, isegi kui jooksjatel on paar minutit edumaad. Ülejäänud kirjeldused Tartu kohta olid reaalsemad, kui see viimane tähtis stseen. Ja kuna ma ise kasutan Tartus olles palju Rattaringluse rattaid, siis ootasin ma ka nende mainimist selles raamatus. Aga need on minu kiiksud. 


Mõnusas eesti keeles kirjutatud põnev noorte detektiivide seiklused.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar