2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 22. detsember 2021

Lottie Brooksi äärmiselt piinlik elu

Raamat: The Extremely Embarrassing Life of Lottie Brooks by Katie Kirby, tõlge Hels Kure (2021) ER, RR, A Hinne: B+ Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59430529-lottie-brooksi-rmiselt-piinlik-elu  

11, vabandust, 11 ¾ aastat vana Lottie Brooks on sunnitud minema põhikooli täiesti üksi. Nii kohutav kui see ka pole, ei heida tarmukas tüdruk siiski meelt.


Ta teeb plaani, mis aitaks tal kooliaasta üle elada. Kuid ka parimad plaanid võivad untsu minna, sest Lottiet on tulnud kimbutama üks elu jõledamaid väljakutseid – puberteet.


Lottie raamat on kaasakiskuv ja vaimukas lugu sõprusest ja sellest, kui keeruline on hakkama saada rinnahoidjate, raseerimise ja poistele meeldimise heidutavas maailmas, kui su hing kisub ikka veel Justin Bieberi ja mänguloomade poole. 

Humor, Children 


Ha, ma mäletan seda aega, ma mäletan osasid neid piinlike asju :D.


Tõsi, ma pole juba ammu enam selle raamatu sihtrühm, kuid sellelegi vaatamata on seda väga mõnus lugeda, selline tore meelelahutus ja lugemise ajal lased peast läbi kõik tuttavate tütred ning mõtled, kellele võiks see raamat praegu kõige sobivam olla. :)


Kirby on suurepäraselt kirja pannud kõik need tüüpilised mured ja rõõmud, mida varateismelised kogevad ja ta ei ilusta asju, kuid samas ta annab need edasi piisavalt naljakas vormis, et isegi kui teema võib olla piinlik või raske, siis loed, muheled ja elad Lottie tegemistele kaasa. Tõsi, on kohti, kus tahaks öelda Lottiele, et oh tibuke, ära tee nii, ära muretse selle või teise asja pärast, sest peagi pole see sugugi nii KOHUTAV kui see hetkel tundub, kuid ei saa ju ja samas tead väga hästi, et kõik need MAAILMALÕPU tunded tuleb läbi elada, et edaspidi kogenum olla ja suure DRAAMA taga näha seda tegelikku ja õiget.


Läbi mõnusa huumori räägitakse tegelikult vägagi tähtsatest teemadest - uus kool, uued sõbrad, perekonna suurenemine, koolikiusamine, teismeeaga kaasnevad muutused ja võimalikud piinlikud hetked.


Väga äge raamat ja kindlasti kasulik raamat noortele neidudele, kellest sirgub peagi naine :)))))))).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar