2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 20. detsember 2021

The Cat Purrsonality Test: What Our Feline Friends Are Really Thinking

Raamat: The Cat Purrsonality Test: What Our Feline Friends Are Really Thinking by Alison Davies, illustratsioonid Alissa Levy (2022) Hinne: C Lühikokkuvõte: goodreads.com/book/show/57355872-the-cat-purrsonality-test Sinust võiks saada kasside ekspert, kui teed läbi need neli lõbusat ja kerget isiksuse testi. Õpi tundma kõike, kassi kõne, naljakaid kiikse, tema tõelist olemust, et leida temaga ideaalne side.

Kõik algab lihtsa küsimusega: milline on sinu kassi tüüpiline käitumine? Kas ta katsetab su kannatust tasse ümber lükates või armastavalt kaissu pugedes kui sul hommikul käed külmetavad. Kõik tema salapärased käigud ja imelikud harjumused ning lemmik toidud. See kõik annab meile märku tema tõelisest olemusest ning mida nad võivad mõelda.

See humoorikas raamat on kasside psühholoogia käsiraamat. Et saada vastuseid oma lemmiku imelikule käitumisele tuleb vastata vaid 81 valikvastustega küsimust. Iga küsimuste kogumi lõpus on vastused viie tüüpilise kassitüübi (Neurootiline, Ekstravert, Domineeriv, Impulsiivne, Nõustuv) tüüpkäitumise koha.

Humor, Non Fiction


Mis mind selle raamatu juures köitis - illustratsioonid ja lubadus anda võti kasside salapärasesse hingeellu. Kassid on ikka nii imelikud olevused ja nii ettearvamatud olevused. Kui ta on su enda omaks võtnud siis ja kui sa teda regulaarselt toidad ja tema tegevusi liialt ei piira, kuid teda piisavalt päeval väsitad, on ta su parim voodisoojendaja ja sinu kättemaksuingel, kui keegi sinu suhtes ebaõiglaselt käitub. Kui aga sa tahad teda enda omaks ilma temalt küsimata, siis pikka pidu pole ja plaastrid olgu alati käepärast.


Need humoorikad küsimused ja vastuste variandid ning tüüpiliste kasside kirjeldused on head, kuid need ei sobi kõigile kassiomanikele. Miks? Sest need küsimused eeldavad, et teie kass pole mitte “vang” vaid saab vabalt õues ringi joosta, naabrikassidega suhelda ja teie ukse taha uhkelt hommikuks annetusi tuua, kui aga teie kass on linnakass, kelle jooksuruum piirdub teie korteriga, siis nii mõnelegi küsimusele ei saa te vastata.


Ilus raamat, annab võimaluse oma kassile teise pilguga vaadata või siis ennast ette valmistada kassi võtmiseks, kuid jah, “vang” kasside mõistmiseks ei pruugi see käsiraamat piisada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar