2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 29. detsember 2021

Meet Me in the Margins

Raamat: Meet Me in the Margins by Melissa Ferguson (2022)  Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58429255-meet-me-in-the-margins  

Savannah Cade on nooremtoimetaja kirjastuses Penningtoni, kus avaldatakse vaid väärtkirjandust. Kuigi Savannah toimetab viimast kogumikku Keskaja didaktilisest luulest, on tal ka kaks saladust.

Esiteks: ta kirjutab armastusromaani.

Teiseks: ta on avastanud lugemisnurga - salatoa kirjastuse majas, kus ta leiab oma inspiratsiooni oma “teisejärgulisele” hobile.

Pärast seda, kui ta on ühel pärastlõunal oma käsikirja sinna tuppa jätnud, leiab ta hiljem tagasi tulles, et keegi on tema käsikirja veertele märkused jätnud. Esialgu on ta kriitikast solvunud, kuid järgnevad sündmused panevad ta tunnistama, et ta siiski vajab selle salapärase toimetaja abi. Mida enam nendevaheline sõnumite saatmine romantiliseks muutub ja Savannahi niigi hullumeelene elu hullemaks läheb, hakkab ta välistamise teel uurima, kes ta salapärane abiline võiks olla - kuid avastab, et see mida ta tahab, ei pruugi olla päris see mida ta peaks tahtma. 

Fiction, Romance,


Kuidas seda lugu lühidalt iseloomustada - romantiline lugu kuidas kirjutada romantilist lugu kui endal pole olnud erilist kogemust romantilisest suhtest ja kui sind ümbritsevad romantikast üsnagi kauged inimesed.

Tõsi ta on, et mõte on selle loo taga päris hea, kuid autor oleks võinud kuulda võtta oma enda soovitusi oma kangelanna raamatule ja see raamat oleks parem välja tulnud. Ka siin on esmakohtumine igav (kui seda üldse saabki esmakohtumiseks pidada) ja ülejäänud on tüüpiline Hallmarki raamatutele ja filmidele (puudus vaid hooajale vastav taustamuusika) :D.


See lugu on siis selline. Savannah on juba aastaid olnud nooremtoimetaja kirjastuses, mis annab välja vaid populaarteaduslike ja väärtkirjanduse raamatuid, ning  heatuju, romantika või krimi raamatuid ei taheta isegi lihtsa lugemismaterjalina näha. Kuid Savanahi suurim unistus on saada autoriks ja ta on juba aastaid kirjutanud oma armastuslugu, ning aasta tagasi on ta ka oma ideed tutvustanud ühele armastusromaanidele keskendunud kirjastuse vanemtoimetajale, kes soovitas tal käsikiri ära viimistleda ja talle lugeda saata. Tähtajani on loetud tunnid ja seega kõnnibki Savannah nädalakoosolekul teiste taga ja teeb oma käsikirjas viimaseid muudatusi, kuni ta komistab ja käsikiri käest lendab. Enamus lehti saab ta kokku koguda, kuid üks lendab ta uue ülemuse jalge ette, kes kummardab, lehe üles korjab, seda loeb … lehe talle tagasi annab ja ei vallandagi Savannahit kohe sealsamas.


Kuid raamatu ümberkirjutamine, peale seda, kui vanemtoimetaja on esimese käsikirja maha teinud, polegi selle raamatu peamine sisu. Tunduvalt tähtsamat rolli mängivad siin hoopis kontrollifriigist õde, kes on kihlatud Savannahi endise poiss-sõbraga, endine kursusekaaslane ja nüüdne kolleeg, kelle unistus on saada järgmiseks Dolly Bartoniks, uus kirjastuse tegevjuht, kes tihtipeale on just õiges kohas, õigel ajal, et päästa Savannah ebameeldivast olukorrast või siis küsib Savannahilt nõu, kuidas oleksid kirjastuse töötajad õnnelikumad, isegi kui osad neist tuleb koondada, sest majanduslangus ka koroona ei ole kirjastuste jaoks just kõige soodsamad olnud, või siis jälle väldib teda.


Nende paarisaja lehekülje jooksul toimub päris palju, kuid kõige vähem kirjutamist ja veelgi vähem romantikat, pigem vääritimõistmised ja õe soovide täitmised. Loomulikult lõppeb kõik õnnelikult, isegi kui mõned peavad oma plaane natuke muutma, kuid kõik on õnnelikud kaks aastat peale tähtsaimat hetke, kui lõpuks selgub kes on kes ja kes mida tunneb.


Selline tüüpiline ja hoogne ning väga siivas armastuslugu, kus on vaja nii mõndagi ridade vahelt lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar