2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 24. oktoober 2022

Blood Kiss

Raamat: Blood Kiss (Black Dagger Legacy #1) by J.R. Ward (2015) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/26855076-blood-kiss             

Paradise, Kuninga nõuandja tütar, on valmis vabanema kõrgseltskonna naistele peale pandud piirangutest. Mis on tema plaan? Ühineda Black Dagger Vennaskonna väljaõppe programmiga, et ta suudaks enda eest võidelda, enda eest mõelda … olla tema ise. S

See on hea plaan kuni kõik viltu läheb. Koolitus on ebameeldivalt raske, teised värvatud on rohkem vaenlased kui sõbrad, ja kindel on see, et koolituse juhendajal, Buch O’Neal, a.k.a Dhestroyer, on ka enda elus probleeme. Ja lisaks sellele armub Paradise ühte kursusekaaslasesse. Craeg, tavakodanik, pole kohe kindlasti see, keda Paradise isa oma tütre jaoks valiks, kuid Craeg on kindlasti talle sobiva isase kehastus. 

Kui ootamatu vägivallaakt ähvardab kogu koolitust ära jätta ning Paradise ja Craegi vaheline seksuaalne tõmme muutub kõikesegavaks, pannakse Paradise proovile moel, mida ta kunagi oodanud poleks - ning ta peab endas selgusele jõudma, kas ta ikka on valmis olema iseseisev … nii võitlusväljal kui ka mujal. 

Fantasy, Paranormal, Romance, Criminal mystery


Ma pole juba nii ammu Wardi BDB sarja raamatuid lugenud, seega oli praegu just õige aeg üht särisevat vampiiriraamatut lugeda.  Tavaliselt koosnevad DBD raamatud teatud osadest:

  • Uue paari armastuslugu
  • Võitlus Lesseritega
  • Särisev seks
  • Vanema paari argipäeva/probleemide jälgimine
  • Vampiirimaailma poliitika/traditsioonid/kokkupude inimestega


Täpselt see oli see, mida ma ootasin ka sellest raamatust, kuigi ma tean, et see on BDB sarja kõrvalsari. Selles raamatus on üks uus armastuslugu (võiks öelda suisa instalove :) ), vanema paari suhteprobleemid, natuke poliitikat, kuid Lessereid mainitakse vaid möödaminnes ning võitlus on vaid treeningsaalis kandidaatide vahel, mis enamasti lõppeb sellega, et üks peategelastest on haiglatiivas.


Blood Kiss on esimene osa DBD kõrvalsarjast, kus tutvustatakse siis uusi tegelasi kogu sarja jaoks: noored vampiirid, kes on otsustanud kandideerida Vennaskonda, kes teevad läbi esimese äärmiselt raske katse, mille käigus sõelutakse kümnetest kandidaatidest välja vaid käputäis. 


Paradise on kõrgseltskonna emane, kes põhimõtteliselt ei peaks isegi mitte mõtlema enesetõestamisest või võistlemisest, kuid tema on otsustanud, saata reeglid kuupeale ja treenida end võitlejaks.

Creaeg on isane, ked Paradise nägi BDB vastuvõtul, kui ta tuli kursusele registreerimislehte võtma ja ta jäi meelde. Kui Paradise läheb siis vastuvõtukatsetele, vaatab ta ootusärevalt ringi, et seda noort isast uuesti näha, ning vahetult enne uste sulgemist ja valguse kustumist seal ta ongi.


Sõel, millest noored kandidaadid läbi lähevad on kaetud kerge toidumürgiga, rohke elektri ja veega ning nõuab neilt vastupidavust ning osavust, mida paljud neist ei oma. Viimased meetrid kõnnib Paradise üksinda, ning temaga koos oli neid viimaseid ringe tegemas viis isast ja üks emane.


Samal ajal - ajab Lassiter enamuse BDB võitlejate närvi mustaks ja lugejad kõva häälega naerma, BDB naised vaatavad ilma oma kaaslasteta Magic Mike XXL filmi, ning Marissal ja Buchil on suhteprobleeme.

Ja siis leiab Marissa turvakodusse tee emane, kelle vigastused lõpuks ta surmani viivad, mis tähendab seda, et Marissa peab taas suhtlema oma vennaga, ning selle kõigega kergitab pead ka ta seni varjus olnud PTSD.


Noh jah, et siis särisev uus armastus, mida osalised igati salgavad, sest mõlemil on oma eesmärk olla seal kursusel ja armastus/paaritumine ei sobi nende plaanidesse. Vana paar püüab oma suhteid klaarida ning ka neil on oma kiikse, millest nad peavad üle saama, ning sellele lisaks siis krimilugu, kus uuritakse, kes oli see surnud emane, kus ta suri ja kes põhjustas tema surma - seni pole vampiirid krimiuurimist läbi viinud, kuid Buch on ju endine inimene, kes töötas politseis uurijana, seega …

Siin oli häid kohti ja oli kohutavaid kohti, kuid lõppkokkuvõttes oli väga hea vaheldus kõigile neile inimeste krimi- ja armastuslugudele, mida ma olen viimasel ajal lugenud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar